Facebooksvindlare från Mölnlycke la upp falska annonser och hotade köpare

En Mölnlyckebo i 35-årsåldern la upp falska annonser på Facebook och hotade en av köparna. Mannen har nu dömts till fängelse.

ANNONS
|

En man i 35-årsåldern från Mölnlycke har dömts till fängelse för både bedrägeri och olaga hot. Detta efter att ha lurat flera personer genom att sälja varor på Facebook utan att leverera dem.

Bedrägerierna inträffade under sommaren 2022, strax efter mannen blivit frigiven från ett tidigare fängelsestraff. Mannen publicerade en annons på Facebook där han erbjöd strömbrytare till försäljning.

Strömbrytarna lockade en köpare som övertalades att överföra 4 11 kronor via Swish. Det gick en dag, det gick två dagar och det gick veckor men han fick aldrig några strömbrytare levererade.

Under denna period jagade han försäljaren flera gånger som i sin tur återkom med en ursäkt efter den andra. Köparen tröttnade till slut och valde att besöka Mölnlyckebon. När han knackade på visade det sig dock att det var Mölnlyckebons syster bodde där.

ANNONS

Hotade köparen via Facebook

Besöket skapade stor ilska hos Mölnlyckebon som kort därpå kontaktade köparen och började skicka hot på Facebook. Dessa skulle enligt domstolen kunna tolkas som dödshot. Därför dömdes han för olaga hot.

Skåning slängde nära 2 000 kronor i sjön – lurades

Det andra bedrägeriärendet involverar en målsäganden i 50-årsåldern från skånska Staffanstorp. Han nappade på Mölnlyckebons annons gällande ett dörrlås. Staffanstorpsbon betalade 1 700 kronor för varan, som aldrig levererades.

Mölnlyckebon påstod i att han var bortrest under den period som det var menat att han skulle skicka varan. Därefter skrev han till målsägaren att han hade drabbats av Covid-19 och att han skulle skicka tillbaka pengarna inom en tidsperiod vilket han också gjorde.

Han nekade till misstankarna om bedrägeri när han ställdes inför rätta. Trots detta dömde Göteborgs tingsrätt honom till en månads fängelse för två fall av bedrägeri och olaga hot vid ett tillfälle.

Mölnlyckebon förekommer sedan tidigare under 21 avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes till tre månaders fängelse för olaga hot så sent som i mars 2022.

LÄS MER:Trafikverket vill se tågtunnel under Mölnlycke

LÄS MER:Så skulle Härrydas framtida simhall kunna bli 20 procent billigare att bygga

LÄS MER:Sanningen om Härryda visas på Almedalsveckan

ANNONS