Eurowings flyger ny direktlinje mellan Landvetter och Berlin

Enligt ett pressmeddelande från Swedavia kommer tyska lågprisbolaget Eurowings från och med mars nästa år börja flyga direkt till Berlin fyra gånger i veckan.
– Tyskland är vår största marknad för utresande passagerare och det är viktigt för västsvenska privat- och affärsresenärer att på ett enkelt och smidigt sätt nå Berlin, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport, i pressmeddelandet.

ANNONS
|

Ifjol lanserade Eurowings en ny sommarlinje mellan Landvetter och Hamburg, och nu fortsätter bolaget att stärka utbudet på Landvetter. Från och med mars 2023 kommer en direktlinje flyga till Berlin fyra dagar i veckan. Eurowings kommer trafikera sträckan under måndagar, torsdagar, fredagar och söndagar.

Det innebär lågprisbolagets tredje linje från Landvetter. Förutom till Berlin flyger bolaget sedan tidigare till Düsseldorf och Hamburg.

”Tyskland är vår största marknad för utresande passagerare och det är viktigt för västsvenska privat- och affärsresenärer att på ett enkelt och smidigt sätt nå Berlin. Antalet resenärer till Berlin växte åren före pandemin och vi ser ett fortsatt ökat intresse. Den nya direktlinjen möter även efterfrågan från tyska resenärer som vill besöka Göteborg”, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport i ett pressmeddelande från Swedavia.

ANNONS

LÄS MER:Hade 15 kilo kat i resväskan till Landvetter – döms

LÄS MER:Härryda bortglömt när flygets framtid utretts

LÄS MER:Landvetter kan bli en framtidsflygplats

ANNONS