En månad sedan O’Learys i Mölnlycke öppnade

En drygt 600 kvadratmeter stor bar med 26 tv-apparater i en ort som Mölnlycke fick kanske en del att höja på ögonbrynen. Men enligt ägaren Mikael Beckman har första månaden gått långt över förväntan.
– Jag kan väl ibland känna att: är det en för stor investering för lilla Mölnlycke? Men det har börjat för bra för att det ska bli någon katastrof, säger han.

ANNONS
|

En månad har passerat sedan O’Learys vid Mölnlycke Fabriker serverade sin första öl. Sedan dess säger Mikael Beckman, som äger stället tillsammans med sin son Kasper, att det har strömmat in kunder till baren. Inte minst under fredags- och lördagskvällar.

– Det är inte bara de som är här för att titta på sport. Vi har väldigt mycket barnfamiljer och vi har också en stor grupp 18–22-åringar, som jag inte hade räknat med. Den första månaden har varit långt över förväntan, säger Mikael Beckman.

Räknar med färre kunder i januari

Mikael Beckman har under sitt yrkesliv drivit nio olika egna ställen, däribland flera gatukök och enklare lunchrestauranger. Men O’Learys är den första ”riktiga” restaurangen, som han beskriver det.

ANNONS

– Det har varit en utmaning, det måste jag säga. När jag har öppnat mina gatukök och lunchrestauranger har jag hela tiden vetat lite vad jag kan förvänta mig. Så har det inte riktigt varit nu.

– Och det är ju en stor investering. Så är det. Det är många som säger att strömningen av folk kan vara nyhetens behag, och så kan det ju vara.

Med tanke på det och att det har varit VM i fotboll medan vi nu går in i vad som brukar beskrivas som årets fattigaste månad, räknar du med att kunderna kan komma att bli färre framöver?

– Det tror jag. Men om du tittar på de 75 andra O’Learys som finns i Sverige klarar sig sportbarerna skapligt. Däremot kan ju vissa av de här ställena gå ner i juni och juli när det inte finns så mycket sport på tv. Så jag är nog lika rädd för juli som jag är för januari om man ser det rent omsättningsmässigt, säger Mikael Beckman.

– Sen är jag medveten om att januari är en av de fattigaste månaderna. Men pratar vi en viss nedgång har jag ju tagit luft för det.

ANNONS

Inte orolig över konkurrens från I Love Pizza

Men som det ser ut nu är han inte orolig. Han menar att det har gått ”för bra” första månaden, samtidigt som han litar på de kalkyler han gjort tillsammans med O’Learys huvudkontor.

– Vi satt en hel dag och ventilerade andra enheter som har ungefär samma kundunderlag och ungefär samma konkurrenter. Och då kom vi fram till att det här ska kunna bära frukt. Och de gör ju sina egna undersökningar. De släpper ju inte sitt varumärke till vad som helst.

Under förra veckan kunde Härryda-Posten berätta att restaurangkedjan I Love Pizza öppnar i Mölnlycke till sommaren, precis på andra sidan tjärnen. Men inte heller det oroar Mikael Beckman.

– De har ett jättebra koncept med pizza och öl. Och här är det sport och grillat. Jag tänker att det inte är samma plånbok. Att en sån drake som det ändå är satsar på Mölnlycke, precis som jag har gjort, tycker jag nästan känns positivt, säger han.

Quizmakare, magiker och trubadurer kan bli nästa steg för O’Learys

Han berättar också att det kan komma att bli ännu mer liv på O’Learys framöver. Det finns lösa tankar på både trubadurer, trollkarlar och quizmakare.

– Jag hade en kund här inne häromdagen som lurade rumpan av mig med en kortlek. Man tänker att han kan inte lura mig, och sen har han den jävla fyran i andra handen. Man blir ju förbannad.

ANNONS

– Men jag ringde honom på kvällen och frågade om han var intresserad att komma hit någon gång varannan vecka eller så. Jag är inne på att börja köra med den typen av lite enklare grejer framöver.

Har ni fått er första stammis?

– Vi har faktiskt fått flera stammisar, och det tycker jag är extra roligt. Jag tycker inte du kan få bättre betyg än att det kommer hit folk och äter två eller tre gånger i veckan, säger han.

LÄS MER:Fullt hus när O’Learys rullade ut den röda mattan

LÄS MER:Hindås sportbar blir Hindås thaikök

LÄS MER:Ungdomar från Härrydakyrkan i bussolycka: ”En smäll i ansiktet”

ANNONS