Arbetslösheten sjunker i Härryda

I hela landet sjunker arbetslösheten, det visar ny statistik från Arbetsförmedlingen. Den nedåtgående trenden syns också i Härryda kommun, som ligger långt under rikssnittet.

ANNONS
|

Antalet arbetslösa som är inskrivna vid Arbetsförmedlingen dalar. I hela landet var 6,6 procent inskrivna i oktober. Det är en minskning med närmare femtiotusen personer jämför med samma tidpunkt ifjol, enligt nyhetsbyrån Newsworthy som sammanställt siffror från Arbetsförmedlingen. I Härryda är arbetslösheten endast hälften av riksgenomsnittet, 3,3 procent. Även den siffran har sjunkit med 0,3 procentenheter sen ifjol.

Flen är den kommun som har högst arbetslöshet i landet med 12,5 procent, medan Kungsbacka kommun är bland de lägsta med endast 2,6 procent.

Ungdomsarbetslöshet sjunker

I gruppen ungdomar (18-24 år) är 8,3 procent arbetslösa i hela landet men även här är det betydligt mindre i Härryda med endast 4,5 procent. Men även i denna grupp minskar arbetslösheten, på riks med över en procentenhet och i Härryda med en halv procentenhet.

ANNONS

Betydlig minskning bland utrikesfödda

Bland utrikesfödda sjönk arbetslösheten med nästan två procent och landade på 16,3 procent för hela Sverige. I Härryda kommun var minskningen mer blygsam. I oktober landade arbetslösheten på 10 procent, vilket är en skillnad på 0,6 procentenheter jämfört med samma tidpunkt ifjol.

LÄS MER:Det var kallt men läsarna värmde oss!

LÄS MER:Hade 15 kilo kat i resväskan till Landvetter – döms

LÄS MER:Attendo fortsätter bedriva LSS-verksamhet i Härryda kommun

ANNONS