Alice är nu uttagen till EM i hoppning i Italien: ”Fantastiskt”

En dröm har gått i uppfyllelse för 13-åriga Alice Nordberg från Landvetter. Nu bär det snart iväg till italienska Gorla Minore, där EM i hoppning för unga ryttare ska hållas.
– Jag är fortfarande lite chockad att det gått så snabbt framåt, säger hon.

ANNONS
|

När Härryda-Posten intervjuade den spirande hoppstjärnan i vintras berättade hon att hon siktade mot EM för unga ryttare. Nyligen kom beskedet att drömmen nu har blivit sann.

Redan på tisdag bär det iväg mot Gorla Minore i regionen Lombardiet i norra Italien, där EM i hoppning för unga ryttare går av stapeln mellan 10:e till 16:e juli.

– Det känns fantastiskt. Jag är fortfarande lite chockad att det gått så snabbt framåt, berättar Alice Nordberg för Härryda-Posten, som hakat på en träning i stallet på Widebäcks hästcenter i Landvetter.

Svenska ridsportsförbundet lade ut namnlistan på sin sajt kort efter att Alice Nordberg hade meddelats på telefon. I detta EM har Sverige lag i alla kategorier; children, junior och young rider.

ANNONS

I den förstnämnda, children, som innefattar åldersgruppen 12-14 år, rider Alice Nordberg med stoet Järta, som är ungefär lika gammal som henne själv. Hon blev antagen till ungdomslandslaget ifjol i just den kategorin.

– Alla involverade har blivit väldigt glada. Det är tack vare teamet att jag kommit så här långt, säger Alice Nordberg, innan hon vant gör i ordning sin häst för en kortare träning i ridhuset.

Anette Nordberg: "Vi har haft detta som huvudmål”

Med teamet syftar Alice Nordberg på tränaren och coachen Ragnar Bengtsson, som är före detta hopp- och fälttävlansryttare på hög nivå, pappa Anders Nordberg, som är hovslagare, och mamma Anette Nordberg, som sköter allt det dagliga runt hästen.

– Det känns kul, vi har haft detta som huvudmål. Om det ska slå in vet man ju aldrig, men nu är vi här och nu ska vi bara njuta av detta, säger Anette Nordberg, som också är på plats i stallet.

Sedan Härryda-Posten träffade Alice och Järta i vintras har duon bland annat hunnit med sin första utlandstävling ihop, till Nations cup i Compiègne, Frankrike.

– Då var jag felfri första rundan på 120, och med laget fick vi fyra fel i båda rundorna. Men jag tycker det var godkänt för vår första utlandstävling. Det var väldigt roligt och jag fick väldigt mycket erfarenhet. Senaste utlandsresan var till Holland, då fick laget brons.

ANNONS

Och nu bär det av till Italien, har du varit där innan?

– Nej faktiskt aldrig, varken tävling eller semester, så det blir spännande det också.

Har du tips till andra som är sugna på att börja tävla inom ridning?

– Ha ett mål och lägg upp delmål på vägen. Ha en plan. Desto mer timmar i sadeln, desto bättre, säger Alice Nordberg.

Missa inte bildspelet från stallet med Alice Nordberg och hästen Järta.

LÄS MER:Hoppningen har tagit Alice Nordberg långt – siktar mot EM

LÄS MER:Rekordmånga konfirmerade sig vid Landvetter kyrka: ”Nervöst”

LÄS MER:Drabbade Landvetterbor får tillfälliga hem hos Förbo

ANNONS