Ultracyklisten Jimmy Rönn har vunnit VM-guld i Polen

Ultracyklisten Jimmy Rönn från Mölnlycke har cyklat hem ett VM-guld i Polen. Det tog honom 163 timmar och 3 600 kilometer att rulla över mållinjen som segrare. Nu är siktet inställt på världens tuffaste cykeltävling – Race Across America.
– Det känns helt otroligt och jag är självklart oerhört stolt, säger Jimmy Rönn.

ANNONS

Härryda-Posten har tidigare skrivit om ultracyklisten och Mölnlyckebon Jimmy Rönns framgångar och framfart på vägarna. Han har bland annat rekord i att cykla snabbast från Smygehuk och ska även cykla världens tuffaste cykellopp – Race Across America.

Nu har han även cyklat hem ett VM-guld. När tidningen pratade med honom inför loppet i Polen sade han:

– Det arrangeras för första gången och då är det verkligen prestige. Jag har som längst cyklat tre dygn i rad, och nu ska jag cykla sex dygn.

Loppet startade den 15 juli i huvudstaden Warszawa och 163 timmar och 3 600 kilometer senare rullade Jimmy Rönn in i mål som segrare.

ANNONS

– Det känns overkligt. När man har kämpat så hårt, så länge och lyckas till slut så är det grymt. Det känns helt otroligt och jag är självklart oerhört stolt, säger Jimmy Rönn.

På de polska vägarna har Jimmy Rönn fått stöd av sina lagkamrater, vilket är ett krav för att delta i tävlingen. De följer efter honom i en bil och har levererat mat, dryck och tandborste för att möjliggöra optimalt fokus på cyklingen. Under loppet tog Jimmy Rönn korta sömnstunder om några minuter, och växlade det med ett fåtal längre vilostunder på högst en timme.

– Det är det längsta jag någonsin cyklat. Och det var svårt att sätta en taktik, det blev dock lite för lite sömn. Man spar dock tid, men tappar kraft och fart.

Nu är siktet inriktat på nästa års Race Across America, där han skall cykla tvärs över USA, från väst- till östkusten. Grundplanen var att vara cykla loppet redan i år, men eftersom VM i Polen kom emellan sköt han på det till 2024.

– Nu blir det bara att vila och återhämta mig. Sova i kapp liksom, och sen i slutet av augusti börjar grundträningen inför USA. Då blir det mycket fokus på styrka och att bygga upp pusselbitarna igen, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Det kommer bli ännu hårdare och längre. Skillnaden där också är att jag ska cykla genom öknen. Så då kommer vi behöva åka iväg på ett läger dit för att testa cyklingen där innan.

LÄS MER:Cheerleadern Nova ska till Netflix-colleget i USA

LÄS MER:Mölnlyckebon Carolina cyklar till Paris – för att samla in pengar till Barncancerfonden

LÄS MER:Genom helvetet på två hjul – Jimmy Rönn tävlar i världens tuffaste cykellopp

ANNONS