Pixbos Daniel Kalentun under innebandymatchen i herrarnas SSL mellan Pixbo och Kalmarsund den 8 oktober 2022 i Mölnlycke. Foto: Per Wiklund / BILDBYRÅN / COP 124 / PW0125
Pixbos Daniel Kalentun under innebandymatchen i herrarnas SSL mellan Pixbo och Kalmarsund den 8 oktober 2022 i Mölnlycke. Foto: Per Wiklund / BILDBYRÅN / COP 124 / PW0125 Bild: PER WIKLUND

Pixbo Wallenstam förlänger kontraktet med Daniel Kalentun

Daniel Kalentun har gått rätt in som ordinarie i Pixbo Wallenstams trupp och målas upp som en av Sveriges största innebandytalanger. Nu meddelar Pixbo Wallenstam att de förlänger med 17-åringen, men vill inte avslöja hur långt kontraktet är.

ANNONS
|

Under SSL-säsongens första nio matcher har Daniel Kalentun varit en given startback för Pixbo Wallenstam. När han hjälpte Västsvenska laget distriktslags-SM-guld levererade han 14 poäng på 7 matcher.

Till våren skulle hans kontrakt med Pixbo gått ut, men under torsdagsförmiddagen gick klubben ut på sociala medier och meddelade att kontraktet är förlängt.

– Han är ju en av de absolut största upcoming stjärnorna som svensk innebandy har och har haft på många år. Jag ville skriva ett livstidskontrakt med honom. Det ville nog han också egentligen. Men det är mycket som händer i hans liv nu, och hur många år det handlar om vill vi hålla för oss själva, säger Peter Runnestig, elitansvarig i Pixbo Wallenstam, tillika tillförordnad sportchef på herrsidan.

ANNONS

LÄS MER:Osäkert skadeläge på Cajsa Elm och Lara Heini – Adam Persson har gjort comeback

LÄS MER:Pixbo auktionerar ut tavlor till förmån för Hjärt-Lungfonden

LÄS MER:Innebandytalangen Jakob Heins drömde om Pixbo Wallenstam – fick med sig familjen till Sverige

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS