Pixbo Tennis hemmahopp Ida Löwendahl siktar mot Båstad

Under veckoslutet arrangerar Pixbo Tennis junior-SM för tjejer och pojkar i 16-årsåldern. Ett av hemmahoppen är Ida Löwendahl.
– Det ska bli jättekul att spela på hemmaplan, jag är jättepeppad, säger hon.

ANNONS
|

Igår fredag drog den efterlängtade SM-tävlingen i Mölnlycke igång. Pixbo Tennis arrangerar det så kallade JSM-racet som klubben varit sugna på att vara värdar för under en längre tid.

– Vi har arrangerat damturneringar för seniorer tidigare men kände väl att det inte var några Pixbospelare som deltog i den turneringen, så vi är väldigt glada över att få arrangera JSM, säger klubbchefen Jon Läbom.

JSM har under de senaste åren gjorts om så att fler ska kunna delta i tävlingarna. Tävlande kan anmäla sig till olika deltävlingar runt om i landet och utifrån prestation samlar utövarna på sig poäng, väl där tar sig de topplacerade till slutspel i Båstad i slutet av augusti.

ANNONS

Och det blir i och med detta den första gången som klubben står som värd för just JSM. Något man har hoppats på länge. Dels för egen del men också i ett större perspektiv:

– Det är få sådana här tävlingar i Göteborgsregionen och vi vill helst göra det till en årlig tradition. Istället för att man behöver åka kanske 50 mil för att kunna tävla i JSM, så kan klubbar i regionen komma hit, säger Läbom.

Fler Pixbospelare

Bland de nästan 70 tävlande så är det fyra stycken Pixborepresentanter som ställer upp. Och ett av hemmahoppen är 15-åriga Ida Löwendahl som har siktet inställt på en topplacering.

– Jag siktar på att vinna såklart. Men jag skulle bli nöjd om jag gjorde en bra match och tog mig till kvartsfinal, säger Löwendahl.

För hennes del blir det första tävlingen sedan augusti förra året och det beror helt enkelt på att hon har haft fullt upp med annat.

– Jag har satsat mer på fotbollen och det är därför jag har haft så långt uppehåll. Men det ska bli kul med tennis igen, säger hon.

Svårt val – fotboll eller tennis?

En av anledningarna till att tennis är så pass kul är att hon får spendera mer tid med familjen.

ANNONS

– De spelar tennis allihopa så det är väldigt kul. Vi åker runt på turneringar tillsammans. Spelar, tränar och kollar TV, så det är jätteroligt.

Men trots att hela familjen utövar sporten så har det alltså hittills blivit fotbollen som har varit det största fokusområdet för Ida, som snart går ut grundskolan. Och i och med gymnasiets hägring så känner hon också att ett slutgiltigt val kommer närmare. Och inom snar framtid så är det ett beslut som kommer att behöva tas. Är det fotbollen som gäller, eller ska hon göra ett helhjärtat försök med tennisen?

– Jag tänker ganska mycket på vad jag ska välja. Men just nu så försöker jag göra båda så mycket som möjligt. Det är dubbel träning nästan varje dag. Men vi får se hur det går med tennisen i sommar och kanske ta ett beslut efter det, säger 15-åringen.

Hinner man med skolan?

– Jag sköter det bra och är ganska bra på att hänga med.

Hon ser det alltså bara som något positivt att kombinera båda sporterna. Mycket tack vare att hennes tränare har varit väldigt hjälpsamma.

– Vi har bra kontakt med varandra och de förstår mig väldigt bra, säger hon.

ANNONS

För Ida Löwendahl inleds JSM klockan 13:00 på lördag eftermiddag. Vill det sig riktigt illa så blir det bara en match, eftersom förloraren blir utslagen. Men Ida Löwendahl hoppas på fler.

– Det hade varit väldigt roligt att vinna. Men jag hoppas att jag i alla fall kan göra en bra match och gå till kvartsfinal, då hade jag varit nöjd, säger hon.

Även om det var länge sedan hon spelade sist så kommer hon ändå med bra historik i bagaget. Inte minst med två tävlingsvinster förra året, samt en finalförlust. Men för att ta några segrar på JSM så krävs det där lilla extra, och Ida tror att hon har det.

– Att jag har hemmaplan tror jag bara hjälper mig, jag blir extra taggad. Sen gillar jag spela på grus, det passar mig bra. Jag känner till underlaget eftersom det är på banorna vi brukar träna på, säger hon.

LÄS MER:Pixbo Tennis i Mölnlycke har 250 barn och ungdomar i kö

LÄS MER:Lämnade Pixbo efter lönebråk – Jonas Gustafsson har två nya uppdrag

LÄS MER:Trots överetablering – padeldöden kommer inte till Härryda

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS