Mölnlyckesonen Gustav Ludwigson sköt Bajen till Europa

Mölnlyckesonen Gustav Ludwigson sköt under söndagen Bajen till Europa. Med två mål från Mölnlycke IF:s stolthet slutade matchen mot Kalmar FF på Tele 2 arena 4–2. För Härryda-Posten berättar Ludwigson om moderklubbens betydelse för hans fotbollsresa.

ANNONS
|

Med både 1–0 och 2–1 gav Gustav Ludwigson ledningen för Hammarby i allsvenskans näst sista omgång. Men några stora matchnerver var det inte tal om, enligt Ludwigson som säger att Europa Conference League varit ett uttalat mål för Bajen.

– Man har alltid lite nerver, men vill man vara med och slåss på de finaste platserna är det matcher man måste ta sig igenom. Man får försöka njuta av det också, säger Ludwigson.

Favoritmålet då?

– Det får var det andra, även om alla mål räknas. Vi hade ett fint anfall hela vägen. Det var ett bra Hammarby-mål helt enkelt.

ANNONS

Hur firade ni biljetten till Europa?

– Det firades väl med några öl ute på stan. Det är svårt när det är söndag men vi hade skönt snack i laget och lite avslappnad stämning.

Gustav Ludwigson passar också på att hylla publiken på Tele 2 arena som ”fantastisk”.

– Det var otroligt stort. Publikrekord för Hammarby. Det var en helt enorm uppslutning och det är verkligen en lyx att få ha det så.

Gustav Ludwigson skolades i Mölnlycke IF

De stora lagen, arenorna och publikskarorna i all ära, men det var i Mölnlycke det började. Redan vid sju, åtta års ålder började Ludwigson spela i moderklubben Mölnlycke IF.

Vad har då Mölnlycke IF betytt för hans fotbollstresa?

– Såklart allting. Jag har fått hela min skolning där. Jag hade samma tränare med mig från ungdomsåren ända upp till A-laget. Hela min fotbollsuppväxt är ju i Mölnlycke.

Även om fotbollsspelaren inte kan lova när han besöker moderklubben igen, säger han att han alltid försöker kolla in om det spelas nån match när han är på västkusten.

– Det är svårt att tajma in det, men jag vill alltid åka ut och kolla på nån match.

Det bästa minnet med Mölnlycke IF säger han efter en liten betänketid var när laget gick upp i Juniorallsvenskan, ”när jag var 15 eller nåt”.

ANNONS

Gustav Ludwigsons två mål var helt avgörande för Hammarbys stundande Europaäventyr. Men det är inte det enda Europaäventyret som kan bli aktuellt för honom. Inom kort öppnar transferfönstret och frågan är om Mölnlyckesonen själv drar till Europa, fast i annan lagtröja.

– Vi får se. Än så länge har jag kontrakt med Hammarby. Det är en match kvar och sen är transferfönstret öppet. Vi får se vad som händer. Men det är inget planerat, säger han och lägger till:

– Det beror på vad det är. Man har det väldigt bra. Det är lyx, det man får uppleva i Hammarby varje dag, så det ska nog till något väldigt bra för att man ska vilja ta det klivet.

LÄS MER:Landvetter IS och Landvetter IF 2003 diskuterar sammanslagning

LÄS MER:Ica i Hindås har infört 18-årsgräns för att köpa ägg under Halloween

LÄS MER:SD-politikern Rashid Farivar hyllar ”vita människor” på Twitter

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS