Mölnlyckebon Thomas Ravelli besökte Härryda-Posten på torget

VM 94-hjälten Thomas Ravelli hälsade på Härryda-Posten som bjöd på kaffe och bulle på torget i Mölnlycke under lördagen. Tidningen fick en kort pratstund med Mölnlyckebon, som säger nej tack till höghastighetståg.

ANNONS
|

”Det fanns ingenting”, brister Tomas Ravelli ut om vad Mölnlycke hade att erbjuda när han flyttade hit, året innan han skrev svensk idrottshistoria och räddade Sverige kvar i fotbolls-VM 1994.

Anledningen till att han flyttade hit? Han hade inte råd att flytta ut till havet.

– Det var ju svindyrt!

För dyrt för dig?

– Vi tjänade väl inga pengar när vi spelade fotboll. Trodde du att jag tjänade pengar?

– I början av karriären hade jag jobb vid sidan av och jobbade från åtta och tre. När jag kom till Blåvitt var det inte heller så fett. Man klarade sig precis, säger han.

ANNONS

Om ett år har han bott i Mölnlycke i 30 år. Förutom att han trivs förträffligt i huset som ligger på höjderna mot Långenäs till, är det till stor del naturen som håller honom och familjen kvar.

– Jag hoppas ju innerligt att de inte ska bygga det där förbaskade tåget. Det där vill jag inte ha. Naturen kommer ju förstöras fullkomligt där det byggs, säger han och fortsätter:

– Sen kommer det kosta för mycket. Vi kommer aldrig få tillbaka pengarna, och det är ju mer eller mindre till ingen nytta.

Varför är det inte till någon nytta?

– Den typen av spårbunden trafik kommer förändras avsevärt. När det är klart kanske vi har elflygplan istället, och kanske annan typ av förbindelse av tåg också.

Vad har du för smultronställen i Mölnlyckes natur då?

– Jag försöker träna varje dag. Jag brukar gå ut bakom huset och springer ner mot tjärnarna som finns här nere. Runt Ötjärn springer jag gärna, säger han.

När jag ringde dig häromdagen var du mitt i en pingismatch och nu råkar jag veta att du ska iväg och spela padel. Och så springer du. Ska du inte lugna ner dig snart?

ANNONS

– Det krävs att man rör på sig när man blir så gammal som jag. Jag har ju gått igenom en stor hjärtoperation för ett år sen, så jag behöver hålla igång, säger han, innan han rusar vidare till padelhallen. Självklart med Härryda-Postens pushnotiser i telefonen.

LÄS MER:Nytt nummer av e-tidningen

LÄS MER:Toppmöte mellan Pixbo och Thorengruppen i helgen – här är veckans Pixbosvep

LÄS MER:Pixbos Hanna Ferm är bland Sveriges mest lyssnade artister

ANNONS