Bröderna Lillskog gav Rävlanda en storseger

När första halvlek rundades av stod det hela 5-0. När jumbolaget IFK Trollhättan stapplade av planen stod det klart att Rävlanda AIS storskrällt med 5-2. – Vi insåg ganska snabbt att Trollhättan inte var så jäkla bra, säger lagets tränare Christian Skytting.

|

Det första målet följes av fyra redan i första halvlek. Och även om Rävlanda AIS enligt egen utsago tappade mycket av matchen under andra halvlek var det tre sköna poäng som Härrydalaget plockade med sig hem på fredagskvällen.

– Vi körde ju nästan över dem i första halvlek. Så vi stod ett 5-0 i paus. Och då var matchen avgjord och över. Sen gör vi en jävligt dåligt andra halvvek.

Storsegern är signerad Viggo och Elliot Lillskog, klubbkamrater – och bröder. Elliot Lillskog nätade de två första målen medan Viggo löste mål nummer tre och fyra, båda med assist av – just det, brorsan. Det femte målet löste Viggo Lillskog med assist av David Andersson.

– Det var en bra dag för familjen Lillskog.

Än mer spektakulärt är det att de Rävlandafostrade bröderna knappt spelat något ihop alls sedan tidigare.

– De har spelat lite ihop under försäsongen, annars brukar de byta av varandra. De fick starta på varsin kant. Det blev ju rätt bra. Så vi får nog se fler samarbeten mellan bröderna Lillskog framöver, säger Skytting.

Enligt klubbtraditionen var det vi matchslut även dags att dela ut kvällens räv – som ges av förra matchens mottagare till matchens spelare. Det blev något av en jävsituation:

– Storebror Lillskog fick den av lillebror Lillskog. Viggo gav en till Elliot.

Rävlanda AIS har två matcher kvar innan säsongen tar sommarpaus. Nästa match är mot SK Mjörn, som säsongen inleddes mot, söndagen 2 juli klockan 13:00 på Bråtaredsvallen.