Årets rookie finns i Pixbo – för första gången på 25 år

Kvällens retur mot Falun kunde inte ha haft bättre förutsättningar. Efter förlusten i Dalarna går de rödvita in på Wallenstam Arena med ny energi, för idag utsågs 17-årige Gustav Lindberg till Årets rookie i SSL.
– Jag har aldrig haft någon tanke på detta, säger han till Härryda-Posten.

ANNONS

Det är en närmast historisk bedrift som Gustav Lindberg lyckats med endast ett par timmar innan andra matchen i semifinalserien – det är första gången på 25 år som en Pixbospelare utses till Årets rookie. Priset delas ut av Föreningen Svenska Superligan och Innebandymagazinet.

När Härryda-Posten får tag i Pixbos nya stolthet har han lektion på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke, där han studerar ekonomiprogrammet med innebandyinriktning men tar sig ändå tid att svara på tidningens frågor.

Grattis till utmärkelsen! Hur känns det och vad betyder det för dig att bli utsedd till Årets rookie?

– Tack så mycket! Först och främst är det riktigt roligt. Jag känner själv att jag utvecklat mitt spel enormt mycket denna säsong men framför allt blivit bättre på saker som jag själv tycker jag är sämre på.

ANNONS

Lindberg svarar ”Absolut!” på frågan om han blev överraskad av utmärkelsen.

– Jag har aldrig haft någon tanke på detta, utan bara fokuserat på att göra det som jag är bra på för att hjälpa laget så gott jag kan. Att bli en del av laget och göra det så bra jag kan i SSL har varit mitt mål, men det är såklart riktigt roligt att det uppmärksammas.

Inför kvällens match: ”Vi är trygga med oss själva”

I motiveringen står det att du har ”alla förutsättningar för att bli en stjärnback”. Hur känns det att läsa det och vad krävs för att du ska bli det?

– Man blir oerhört stolt över sig själv, även om detta inte överhuvudtaget är slutet. Jag vill bara fortsätta att utvecklas och göra det jag är bra på. Att bli en ”stjärnback” har alltid varit ett mål för mig, så det är såklart oerhört roligt att läsa om att man har alla förutsättningar för att bli det. Från att jag började med innebandy har målet alltid varit att bli så bra som möjligt även om det kommer krävas mycket. För att lyckas med detta tror jag att jag måste fortsätt göra det jag är bra på och utveckla mina svagheter, men också ha det riktigt roligt.

ANNONS

Ikväll tar Pixbo Wallenstam emot Falun på hemmaplan i Mölnlycke. Första matchen i semifinalen föll Pixbo på målsnöret med 8-7. Gustav Lindberg tycker att Pixbo gjorde en bra första match i måndags, ”men att det inte gick hela vägen”.

– Falun är ett skickligt lag som straffar en hårt och det gäller för oss att minimera våra misstag och spela vårat spel för att gå vinnande ur denna semifinalserien. Vi är trygga med oss själva och vet att när vi är som bäst är det svårt att slå oss, säger han inför kvällens drabbning.

Motiveringen till Årets rookie i SSL 2022/23

”Gustav började säsongen utanför truppen men när han fick chansen tog han den med råge och när säsongen gick in i slutspel fanns han med i Pixbo Wallenstams förstafemma. Han har anpassat sig snabbt till det högre tempot i Svenska Superligan. 17 år gammal levererar han redan ett offensivt och fartfyllt backspel med boll och är samtidigt säker i sin positionering på planen. Gustav har alla förutsättningar för att bli en stjärnback i världens bästa liga på sikt.”

LÄS MER:Hälften av ambulanserna hinner inte i tid till Härryda kommun

LÄS MER:Trots positivt resultat för Härryda kommun – ”tufft ekonomiskt år” väntar

LÄS MER:Här är huset som toppar listan – är dyrast i Härryda kommun

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS