Varselbeskedet på Logisnext kom som en chock för facket

IF Metall har inlett förhandlingar med Mitsubishi Logisnext efter storvarslet och besked om avveckling.
– Folk är chockade, säger Daniella Pecanac, ordförande Logisnexts verkstadsklubb.

ANNONS
|

På tisdagsmorgonen kallades personalen på verkstaden till möte med ledningen. Mötet handlade om att hela produktionen i Mölnlycke skulle flyttas till Finland och 250 tjänster varslas.

– Det var inte väntat, det kom som en chock även för oss också som jobbar fackligt, säger Daniella Pecanac, mångårig ordförande i Logisnexts verkstadsklubb IF Metall.

Förhandlingar har inletts med facket om de 250 tjänsterna.

– Vi måste förhandla innan det kan bli ett konkret beslut. Men det är klart att vi tycker att det är jättetråkigt att det blivit såhär. Det var inte vad vi förväntade oss, det är synd om alla inblandade.

ANNONS

Hur har förhandlingarna gått hittills?

– Vi är fortfarande i ett så pass tidigt stadium. Vårt fokus har varit att starta förhandlingar och se till alla anställda och deras chock, vi måste finnas där och ge klarhet och information. Så att alla kan få så mycket svar som möjligt.

Har du förståelse för beslutet?

– Nej, just nu har jag ingen förståelse för det. Det är inte lokalt fattat. Vi går med vinst och vi är ett fungerande bolag, säger hon.

Hur är stämningen på företaget?

– Jag skulle ändå säga att den har varit väldigt lugnt. Men jag tror att folk fortfarande är chockade. Man märker i dag att de börjat fundera på vad som kommer att hända. Hur ser arbetsmarknaden ser ut och liknande.

Förhandlingar fortsätter i höst

Förhandlingarna kommer att ta en paus över midsommar och fortsätta nästa vecka. Sedan planeras fortsatta förhandlingar efter semestrarna i höst.

– Vi startar direkt efter midsommar och det lär pågå till hösten. Det är så många som berörs av det här, vi är en bra arbetsplats där folk trivs, vi trivs med varandra. Det blir en omställning. Det här är jättesynd.

Avvecklingen av produktionen kommer att ske successivt under 2024.

ANNONS

Bolaget Mitsubishi Logisnexts och cirka 50 tjänstemän kommer att finnas kvar i Mölnlycke, enligt bolagets vd Martin Björkroth. Även det separata bolag som sköter försäljning kommer att finnas kvar i Mölnlycke.

LÄS MER:Härryda kan få upp till tre nya tågstationer längs med tågsträckan Göteborg-Borås

LÄS MER:Konfirmander från Råda församling på tågresa till Schweiz skriver resedagbok i Härryda-Posten

LÄS MER:SD i Härryda vill att kommunen ska göra en egen utredning om Willysbranden i Landvetter

ANNONS