Konfirmander från Råda församling på tågresa till Schweiz skriver resedagbok i Härryda-Posten

Den populära konfirmand- och vandringsresan till Schweiz blev fullbokad på ett par minuter. Och i morse var det äntligen dags igen när ett 30-tal konfirmander samt ungdomsledare och personal från Råda församling begav sig iväg.
– Den yttre resan hjälper till att göra den inre resan, säger prästen Karin Karlsson.

ANNONS
|

Prästen Karin Karlsson åker med för andra året till Engelberg i Schweiz, tillsammans med 34 konfirmander, åtta ungdomsledare och tre andra vuxna från Råda församling. I morse samlades de alla i ottan, ja, nästan okristligt tidigt, för avfärd från Mölndal bro – vidare ut i Europa.

Resan, som har genomförts under ett tiotal år, har Hamburg som första anhalt för övernattning. Att åka iväg på vandringsresa till alperna är ett sätt att sätta saker i perspektiv, menar Karin Karlsson.

– Vi tror att de här fantastiska miljöerna som vi upplever på plats i Schweiz underlättar för oss att prata om skapelsen. Att vara nära skapelsen i det vackra gör det lättare att prata om varför det är viktigt att ta hand om den, säger Karlsson och lägger till:

ANNONS

– Den yttre resan hjälper till att göra den inre resan.

Resan är dock inte gratis. Avgiften kostar 4 000 kronor för resa och uppehälle.

Hur tänker ni kring möjligheten att delta för de ungdomar som inte har föräldrar som har råd att betala avgiften?

– Det finns information att om ekonomin är ett bekymmer kan man få ett bidrag från församlingens diakonikassa. Då får man prata med vår diakon och ansöka, berättar Karin Karlsson.

Följ med på resan med Härryda-Posten

Att resan är populär råder det inga tvivel om. De senaste två åren har platserna gått åt på mindre än två minuter – och innan det kraschade hemsidan tre år i rad.

För första gången någonsin får dock allmänheten möjlighet att följa med på resan. Under de kommande dagarna kommer Härryda-Postens läsare att kunna följa med konfirmanderna från Härryda som kommer rapportera om sin resa i dagboksinlägg här nedanför.

LÄS MER:Lisa Miskovsky spelar på Råda rum i höst

LÄS MER:Barnens miljöark har fått nytillskott

LÄS MER:Centerförslag: Bind samman Rådasjön med Råda rum

ANNONS