Stort resenärslyft för Landvetter flygplats

Göteborg-Landvetter flygplats hade under 2022 många fler resenärer än 2021 – men inte lika många som 2019. De utrikes toppdestinationerna 2022 var Frankfurt och Amsterdam, enligt driftbolaget Swedavia.

ANNONS
LocationLandvetter|
|

Under det gångna året hade Landvetter flygplats totalt strax över 4,4 miljoner resenärer. Det är en ökning med drygt 130 procent jämfört med 2021, men ändå knappt 70 procent av resenärsantalet från 2019, enligt ett pressmeddelande från Swedavia.

– Vi ligger kvar på ungefär samma nivå som vi gjort sedan i maj, säger Landvetters flygplatschef Anna Strömwall till Härryda-Posten.

I december 2022 var London utrikes toppdestination från Landvetter. Flygplatsen hade då närmare 340 000 resenärer, vilket är en ökning med nästan 40 procent jämfört med samma månad 2021.

De generella utrikes toppdestinationerna under 2022 var Frankfurt och Amsterdam. Köpenhamn hade dock starkast resenärsutveckling, följt av London, München och Oslo.

ANNONS

Flera nya destinationer

Det har också tillkommit nya flygdestinationer under året som varit.

– Nya linjer under 2022 är Vienna med Austrian, Reykjavik med Play, Hamburg med Eurowings, Bastia med Air Corsica, Antalya med Turkish Airlines, Luleå med SAS och Lyon med BRA, säger Anna Strömwall.

LÄS MER:SAS startar direktflyg från Landvetter till New York

LÄS MER:Direktlinjen till New York är en julklapp till Landvetter flygplats och Västsverige

LÄS MER:Ny snabbladdning i Landvetter: ”Fantastiskt”

ANNONS