Stort bortfall när Mölnlycke IF möter Askims IK

När damseniorerna från Mölnlycke IF möter Askims IK under torsdagskvällen är det med ett manfall på tio spelare. Men tack vare ett duktigt juniorlag är tränare Roger Ahlgren inte särskilt orolig.
– Det ska inte vara några bekymmer.

ANNONS
|

Under torsdagskvällen reser Mölnlycke IF:s seniordamer till Kobbegården i Göteborg för möte mot Askims IK. Mölnlyckelaget är hittills obesegrat och ligger, med två matcher färre spelade än serieledarna, på andra plats i tabellen.

Roger Ahlgren, tränare för Mölnlycke IF:s damlag, säger att det har skett en enorm utveckling i laget det här året.

– Det har ju varit fantastiskt bra jämfört med 2022. De har utvecklats någonting enormt. Och det går ju väldigt fort. De är unga och tränar flitigt och när de väl hittar energi och entusiasm så blir det så.

Vad har ni gjort för att hitta den här entusiasmen och energin?

ANNONS

– Jag tror att det för tjejer är extra viktigt att det är en god miljö. Det handlar väldigt mycket om att uppmuntra och se till att de förstår att de är duktiga. Och att även om de skulle göra en dålig match så är de lika omtyckta som personer. Och jag tror att vi har hittat rätt i miljön, säger Roger Ahlgren och fortsätter:

– Dessutom gör vi massa sociala aktiviteter också. Exempelvis hade vi klubbmästerskap i rodd förra helgen då vi var och rodde på Rådasjön. Då bygger man den här lagkänslan, vilket gör att det blir roligt. Det skall inte vara något måste, utan man gör det helt enkelt för att det är roligt och då utvecklas man.

Förkylningstider ställer till det

I truppen saknas just nu runt tio spelare på grund av sjukdom – ett ”rejält gäng”, enligt Roger Ahlgren. Trots detta är känslan inför morgonens drabbning god.

– Känslan är god trots att vi har kommit in i någon form av förkylningstider här. Men vi har en stor, bred trupp, så det ska inte vara några bekymmer och så har vi också jätteduktiga juniorer som vi kommer låna upp till matchen. Sedan har ju Askim också ett väldigt ungt och talangfullt lag, så det är svårt att veta vad det blir för motstånd. Det beror på vilka spelare de kommer med.

ANNONS

Hur gick den senaste träningen?

– Träningarna har känts jättebra och vi spelar ett otroligt fint passningsspel på träningarna. Så om vi lyckas få ut det på match, så kommer vi göra en bra match. Formen är det nog inget fel på. Sedan har vi det så lyxigt att vi har en egen fystränare som kör väldigt mycket crossfit och så med tjejerna och det har gjort en jätteskillnad. Han är helt fantastisk!

LÄS MER:Mölnlycke IF oroliga över Mölnlycke IP:s framtid – byggnation skapar politiskt bråk

LÄS MER:Hundratals ungdomar samlades för Rais-cup i Rävlanda

LÄS MER:Nytt äppelmusteri öppnar i Mölnlycke

ANNONS