Smygstart på julen när tomten kom till Mölnlycke

Det bjöds på ponnyridning, tomtebesök och tipsrunda när Mölnlycke centrum höll kvällsöppet under torsdagskvällen. Mölnlyckebor i alla åldrar var på plats och drack glögg och åt pepparkakor.

ANNONS
LocationMölnlycke|
|

I Mölnlycke centrum har folk samlats för att handla årets första klappar och dricka glögg. På en gata står ponnyn Lady, hon lyser upp höstmörkret med sin vita man. Lugnt och tålmodigt låter hon barn efter barn rida en tur på henne. Ponny-kompisen Sessan lunkar bredvid. Ett av barnen som sett fram emot att få rida är Emmi Fyrlund, 8 år, som tycker det ska bli roligt men också lite läskigt att rida. Pappa Henrik står bredvid.

– Det är jättemysigt att komma ut så här. Barnen har pratat om detta i säkert två veckor. De bara slevade i sig maten för att komma hit så fort som möjligt. Så vi har promenerat runt här och träffat tomten och nu fick vi rida lite också.

ANNONS

Hur var det att träffa tomten?

– Roligt, säger Emmi.

Har du önskat dig något speciellt?

– Lego och en härlig jul.

Tomten: ”Barnen i Mölnlycke är mycket snälla”

Så sitter han plötsligt där: Tomten, i sin fåtölj med tomteluva och pliriga ögon. Han vinkar till barnen som går förbi, somliga vinkar glatt tillbaka, andra döljer ansiktet i mammas rockärm. Bakom det vita skägget gömmer sig Michael van Weiden, som annars driver second hand-butik i Mölnlycke.

– Det har kommit många barn ikväll. Alla med olika bakgrund och från olika nationer så det är väldigt fint att se. Så de har lämnat sina önskelistor till mig, vissa vill ta en bild men många är rädda för mig, säger han och skrattar.

En som inte är rädd är Melker Silke, 7 år. Han skiner upp när han får syn på tomten och slår sig raskt ner för att skriva en önskelista.

Hur känns det att träffa tomten?

– Bra.

Vad skriver du på din önskelista?

– Att jag önskar mig ett Minecraft-svärd och en Lego-drake.

Har ni varit snälla i år?

Melker tittar frågande på mamma innan han svarar.

– Ja, det tror jag, säger Melker och lillasyster Hilda, 4 år, nickar instämmande.

ANNONS

”Det har varit några tuffa år”

I en leksaksbutik vid torget arbetar Matilda Fredriksson, hon står med en stor enhörning med rosa man i famnen. Hon tycker att julkvällen i centrum är ett bra initiativ och att uppslutning varit riktigt bra.

– Vi tycker framförallt att det är viktigt med gemenskapen och visa vad som erbjuds i centrum. För nu är det viktigare än nånsin att man stöttar de lokala butikerna.

Varför då?

– Det har varit några tuffa år med covid och lågkonjunktur så det är extra viktigt att folk får upp ögonen för butikerna i närområdet.

Har det varit många kunder som köpt tidiga klappar?

– Ja, men det har varit lite folk som passat på att köpa inför jul, så det är kul!

Ponnyn Lady och Sessan är klara för dagen, de ska rulla hemåt till Pixbo. Syskonen Melker och Hilda säger hej då till Tomten och traskar vidare i novembermörkret. Det återstår att se vad tomten kommer med för julklappar.

LÄS MER:Sverigedemokraterna i Härryda: ”Beslut om Attendos LSS påskyndat”

LÄS MER:Företaget flyttade från Mölnlycke till Landvetter – idag invigdes nya lokalerna

LÄS MER:Nya miljoner till Djupedals konstgräsplan i förtid

ANNONS