Sinclairs dansskola tar över Friskis och Svettis lokaler i Mölnlycke

Sinclairs dansskola tar över Friskis och Svettis lokaler på Långenäsvägen. Dansskolan har funnits i Mölnlycke i åtta år och siktar nu på att dubblera antalet elever:
– Klasserna kommer gå från 25 till 60 stycken till hösten, säger ägaren Anna Sköld.

ANNONS
|

Sinclairs dansskola i Mölnlycke tar stora steg framåt. Anna Sköld och Hanna Lundqvist har drivit skolan från en sal i Friskis och Svettis lokaler på Långenäsvägen. I samband med att gymkedjan flyttar till Bruksgatan har dansskolan nu fått möjligheten att ta över hela den lokal som kedjan haft på Långenäsvägen.

– Vi fick hyra en sal hos Friskis och Svettis för fyra år sedan när vi flyttade ut från Folkets hus på grund av rasrisk. Nu när vi får ta över hela lokalen så ska vi expandera verksamheten till hundra procent, säger Anna Sköld och tillägger:

– Vi ska verkligen starta upp en egen dansskola, med flera salar, en egen reception och hela köret. Det kommer bli väldigt intensivt och väldigt roligt och vi hoppas bli färdiga med renoveringen till tidig höst. Då kommer vi ha en stor invigning och bjuda in hela Mölnlyckes befolkning.

ANNONS

Anna Sköld har drivit Sinclairs dansskola sedan 2015. Skolan arrangerar 25 stycken klasser i veckan och har ungefär 300 elever anslutna till sig.

– Klasserna kommer gå från 25 stycken till 60 stycken till hösten och ett långsiktigt mål vi har är att dubblera antalet elever, säger hon.

”Skola för alla”

Anna Sköld beskriver dansskolan som en skola för alla. Lika mycket för vuxna, som för barn. Lika mycket för nybörjare, som för elitdansare.

– Vi erbjuder många olika dansstilar med allt från barndans och street till balett, disko och jazz. Utöver dansklasser anordnar vi också läger varje lov och olika aktiviteter och workshops under helgerna, säger hon.

Anna Sköld, som är uppvuxen i Mölnlycke, satsade tidigt på dansen. Genom sina ambitioner träffade hon kollegan Hanna Lundqvist.

– Jag började tävlingsdansa tillsammans med Hanna och vi satsade mycket på dansen när vi var ungdomar. Vi har tävlat runt om i Sverige och undervisar nu i dans, säger hon.

Sinclairs dansskola är ett franchiseföretag som även har dansskolor i Göteborg och Solna.

– Målet är att skapa ett community och sprida dans i Härryda kommun. Vi ser ett jättestort intresse hos barn och unga idag. Samtidigt växter Mölnlycke otroligt mycket och vi ser jättemycket potential här, säger Anna Sköld.

ANNONS

LÄS MER:Varselbeskedet på Logisnext kom som en chock för facket

LÄS MER:Härryda kan få upp till tre nya tågstationer längs med tågsträckan Göteborg-Borås

LÄS MER:Mölnlyckebon Carolina cyklar till Paris – för att samla in pengar till Barncancerfonden

ANNONS