Härrydabo körde för fort. Vad han inte visste var att det körde en polis framför.
Härrydabo körde för fort. Vad han inte visste var att det körde en polis framför. Bild: Hampus Eklund

Polis på väg till jobbet fick stanna fortkörande Härrydabo

I höjd med Mölnlyckemotet fick polisen göra ett ingripande innan jobbdagen ens hade börjat.

ANNONS
|

Hovrätten fastställer domen mot den Härrydabo i 50-årsåldern som körde i hög hastighet tätt bakom en polis. Den åtalade mannen döms för grov olovlig körning och dagsböter, rapporterar nyhetsbyrån Siren.

Det var i november 2020 som en trafikpolis körde till jobbet i Göteborg. I höjd med Mölnlyckemotet fick polisen göra ett ingripande innan jobbdagen ens hade börjat.

I samband med en omkörning av en lastbil dök plötsligt en bil upp bakifrån. Bilen som kom i hög hastighet blinkade med helljusen och lade sig cirka meter bakom, detta enligt trafikpolisens eget vittnesmål. Bilen fortsatte ligga i polisens hasor i cirka 300-400 meter.

ANNONS

Mannen nekar till brott

Föraren stannades till sist av trafikpolisen och ursäktade sig med att han var stressad och hade bråttom till jobbet. I senare förhör ska mannen ha nekat till brottet och menat att trafikpolisen plötsligt kört ut framför hans fordon och att han därför inte haft möjlighet att bromsa i tid. Mannen ska också ha saknat körtillstånd vid tillfället.

I fjol dömdes mannen till grov olovlig körning och brott mot trafikförordningen och påföljden blev 21 700 kronor i dagsböter av Göteborgs tingsrätt mot mannens nekande. Mannen överklagade men i förra veckan fastställdes domen av hovrätten.

LÄS MER:Ica i Hindås har infört 18-årsgräns för att köpa ägg under Halloween

LÄS MER:Gaslukt vid Bråta återvinningscentral

LÄS MER:ARN avslår Härrydabos krav

ANNONS