Per Vorberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Härryda.
Per Vorberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Härryda. Bild: Csaba Bene Perlenberg

Per Vorberg omvald att leda Härryda i fyra år till

Moderaterna fortsätter att hålla i ordförandeklubban i Härrydas kommunstyrelse under de kommande fyra åren efter torsdagens kommunfullmäktige.

ANNONS
|

Under torsdagens kommunfullmäktige i Härryda kommun återvaldes Per Vorberg (M) som kommunstyrelsens ordförande. Han leder det största minoritetsblocket som utgörs av Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna, Sportpartiet och Kommunpartiet.

– Det är väldigt hedrande och jag känner mig ödmjuk inför det förnyade förtroendet att fortsätta som kommunstyrelsens ordförande.

Per Vorberg berättar för Härryda-Posten att han inte tog för givet att så skulle bli fallet.

– Jag tar aldrig något för givet i politiken och försöker därför tänka i flera steg och på möjliga scenarier, så självklart har tanken slagit mig att det oplanerade kan ske. Men samtidigt har jag förmånen att få vara med i ett fantastiskt lag med våra sex partier som samverkar i Alliansen i Härryda. Vi har ett strukturerat arbete och har roligt ihop.

ANNONS

Nu väntar alltså fyra år till som Härrydas starke man. Hur tar sats för en mandatperiod till?

– Jag är full av energi och vi har kommit en bra bit på väg med att göra Härryda kommun ännu bättre, men vi är inte klara. Det finns flera saker att lösa och utveckla.

Vorberg säger att han ställt sig frågor som om han tycker att det är kul och hur det påverkar familjen.

– Kan jag fortsätta bidra till att göra saker bättre för människor? Har jag ork och energi? Har jag ett bra och trevligt lag runt mig? Finns det stöd i partiet, samverkanspartier och bland medborgare? Med positiva svar på frågorna, stödet från andra i politiken och bland medborgare jag träffar så fylls energin på.

Men, lägger Vorberg till:

– Även jag behöver ibland ta lite återhämtningstid naturligtvis.

LÄS MER:Härryda-Posten LIVE från Härryda kommunfullmäktige

LÄS MER:SMHI: Det blir snö i helgen

LÄS MER:Så mycket stöd får partierna i Härryda kommun

ANNONS