Östermalmshallen i Mölnlycke nominerad till pris – igen

Östermalmshallen i Mölnlycke är nominerad till Årets bygge av tidningen Byggindustrin i kategorin renovering. Priset går till ett enskilt byggprojekt som slutförts under föregående år – och i år är konkurrensen rekordstor.

ANNONS
|

Byggnaden har inte undgått uppmärksamhet sedan dess ankomst till Mölnlycke i april förra året.

I november prisades det av tidningen Recycling på Återvinningsgalan i kategorin årets cirkulära byggalternativ. Nu är byggnaden ett av 94 projekt som kan vinna Årets bygge.

Niklas Evheden är vd för Östermalmshallen padel. Han är mitt uppe i att instruera grupper av seniorer som träffas varje onsdag och spelar padel.

– Det har blivit jättepopulärt och vi välkomnar såklart nya deltagare också, säger han.

Han är lite förvånad att byggnaden är nominerad under kategorin renovering och inte något mer åt återbrukshållet.

ANNONS

– Det är ju ett återbruk. 70 procent av fastigheten är återanvänt material men det kanske inte finns någon sådan kategori. Men det är fantastiskt kul att det uppmärksammas!

Vad tänker du om att den här byggnaden har blivit så uppmärksammad sedan den kom hit?

– Om man tänker på hur viktigt det har blivit med återanvändning av material och återbruk och att man ska ta tillvara på de resurser som finns är nog en stor anledning. Den har även fått olika arkitektpris.

Padeln lever

På de 2 000 kvadratmeterna ryms sex dubbelbanor, ett område för uppvärmning, en restaurang och en liten butiksdel. Uppe vid läktaren finns omklädningsrum. Trots spekulationer om padelns trend nedåt är Niklas Evheden optimistisk om sportens fortsatta överlevnad i Mölnlycke, och nämner att byggnadens helhet är viktig.

– Padeln går väldigt bra det finns ett stort intresse. Förutom den geografiska placeringen är vad man har att erbjuda inne i hallen viktigt för padelspelare. Vi har de bästa banorna på marknaden, bländfri belysning, vilket är ganska unikt, fina omklädningsrum med bastu och konferensmöjligheter i samband med att man kan stanna kvar och äta.

Vilka byggen som går vidare i tävlingen kommer att offentliggöras i närtid på tidningens hemsida. Prisutdelningen sker i mars i Stockholm.

ANNONS

LÄS MER:Trots överetablering – padeldöden kommer inte till Härryda

LÄS MER:Ansträngt läge på förskolorna i Härryda kommun

LÄS MER:Priset på villor i Härryda störtdök – uppgång väntas

ANNONS