Lisebergsbanan är av samma tillverkare som olycksdrabbade Jetline på Gröna Lund, där flera personer skadades allvarligt under söndagen.
Lisebergsbanan är av samma tillverkare som olycksdrabbade Jetline på Gröna Lund, där flera personer skadades allvarligt under söndagen. Bild: Sanna Tedeborg

Liseberg efter olyckan på Gröna Lund

Lisebergsbanan är av samma tillverkare som olycksdrabbade Jetline på Gröna Lund, där flera personer skadades allvarligt under söndagen.
– Det är en del tekniska likheter mellan dem, men det är också mycket som inte är likt, säger Lisebergs vd Andreas Andersen till GP.

ANNONS
LocationHärryda|
|

Under söndagen inträffade en olycka på Gröna Lund, där flera personer skadades allvarligt i berg-och dalbanan Jetline.

Polis och räddningstjänst kallades till platsen, och parken stängdes ned tills vidare.

Nu rapporterar Göteborgs-Posten att Lisebergsbanan på Liseberg är av samma tillverkare som den olycksdrabbade berg- och dalbanan Jetline på Gröna Lund.

Enligt vd:n Andreas Andersen håller parken och attraktionen på Liseberg öppet som vanligt under söndagen.

– Den första frågan vi ställer oss själva är om vi behöver stänga attraktionen. Vår attraktion är från 1987 och Jetline är från 1988 och det är en del tekniska likheter mellan dem, men det är också mycket som inte är likt och det gör att vi i nuläget gör bedömningen att det inte påverkar driften på Liseberg. Men det är klart att vi kommer att bevaka det hela väldigt noggrant och gör vi en annan bedömning kommer vi självklart att stänga attraktionen, säger han till GP.

ANNONS
Arkivbild från Liseberg.
Arkivbild från Liseberg. Bild: Erik Abel

Lisebergs parkchef Victoria Widborn säger till GP att man noga följer utvecklingen i Stockholm.

– Vi har en dialog med Parks and resorts (huvudman för Gröna Lund) och kommer ha en dialog med relevanta myndigheter när det är möjligt. Jag vet inte vilka som kommer bli inblandade i att utreda olyckan. Vi vill följa detta noga och se vad orsaken är till olyckan, det är centralt, säger hon.

Hon fortsätter:

– Vi är självklart djupt bedrövade av det som inträffat och lider med dem som blivit berörda.

LÄS MER:Tågstrejken avblåst – Seko och Almega överens

LÄS MER:Flumeride kan försvinna från Liseberg

LÄS MER:Mölnlycke IF:s tränare: ”Jag är stenhård med att vi ska föra spelet och ha bollinnehav”

ANNONS