Julmarknad på Björkelids äldreboende i Rävlanda – traditionen fortsätter

Björkelids äldreboende bjöd in till en festlig julmarknad under lördagen. Aktiviteterna var många och utbudet nådde flera åldersgrupper.
– Man kan inte få det bättre på gamla dagar än så här, säger Toni Johansson som bor på äldreboendet.

ANNONS
|

Julmarknad i Björkelids trädgård är en någorlunda nygammal tradition. Under lördagen bjöd äldreboendet in till julmarknad för sjätte gången. En tillställning till mångas stora glädje. Personalen och de boende har tillsammans förberett marknaden i flera månader så att anhöriga och allmänheten skulle kunna sätta guldkant på denna lördag.

I trädgården ställde ett 20-tal aktörer ut sina varor och hantverk. Lotterierna var flera och priserna bestod av bland annat stöpta ljus. Viktoria Gustavsson och Patrik Mortensen var två av dem som ställde ut och nyfikenheten kring deras stånd var stor.

– Vi säljer egenberedda skinn av bland annat dovhjort, kanin, älg och mård. Det är väldigt roligt med marknaden och det har funnits mycket intresse för oss, säger Viktoria Gustavsson.

ANNONS

Julmarknaden som arrangerades under ett par timmar lockade till sig en strid ström av besökare. Flera av de boende fick dessutom besök. En av dem är Toni Johansson som värmde sig gott bredvid den levande elden, iförd en Gais-halsduk.

– Det är underbart här. Man kan inte få det bättre på gamla dagar än så här. Idag har jag gått runt och tittat på alla saker som finns till salu. Men jag har inte köpt något, jag är ju 88 år snart så jag har allt jag behöver hemma, säger han.

”Man möter alla generationer”

Marie-Louise Andersson är en av äldreboendets två enhetschefer och hon är lyrisk över möjligheten att ha en julmarknad på boendet.

– Jag tycker det är fantastiskt att vi har en mötesplats och människor i alla åldrar kan mötas här. Man möter alla generationer och så finns det en möjlighet för allmänheten att komma också, säger hon.

Utöver shoppingmöjligheter fanns det också under dagen ett utbud av flera aktiviteter. Jultomten delade ut godis, det var livemusik med Helena och Janne och inomhus bjöds det på dockteater.

Nyfikna barn kunde också prova på ponnyridning. Vilket var en självklar favorit för Elisa Eneroth, som provade att rida på ponnyn Mervia.

ANNONS

– Detta är det bästa man kan göra idag, säger hon till Härryda-Posten.

LÄS MER:Här är Härryda-Postens julkalender 2023

LÄS MER:Lista: Det här händer i Härryda kommun i jul

LÄS MER:Julgranen reses i Mölnlycke

LÄS MER:Här är det bästa och sämsta äldreboendet i Härryda kommun just nu – enligt de boende

ANNONS