Hundhotell på Landvetter Airport Hotel ersätter fyrverkeri med lek och lugn

Fyrverkerier på nyår är en plåga för många husdjur. En lösning är att ta in på hotell.
– Det blir lekar och mat för både två- och fyrbenta, säger Hannah Säylas på Landvetter Airport Hotel.

ANNONS
|

Fyrverkerier är för många av våra husdjur något som kan skrämma och stressa. En lösning kan vara att ta in på ett flygplatshotell. Den enkla anledningen är att fyrverkerier är förbjudna på och omkring flygplatser.

För andra året i rad har nu flygplatshotellet Landvetter Airport Hotel öppnat upp för vistelser för hussar, mattar och deras hundar. Men det är bara på nyår som hundar får lov att komma in och bo på hotellet.

– Det är helt fullbokat över nyår. Vistelsen inkluderar en trerätters-middag och för hundar kommer vi att ha lekar som nose work, säger Hanna Säylas, hotellreceptionist.

ANNONS

Nose work är en hundsport som innebär att hunden ska lära sig känna igen dofter. Oftast väljs tre dofter ut som hunden letar efter i olika moment. Det kan vara dofter som lagerblad, lavendel eller eukalyptus.

– Vi har en i vår personal som själv är hundägare och som ansvarar för hundarnas nose work på nyårsafton, säger Hanna Säylas.

En doggybag vid incheckning

Även på flygplatshotellet Scandic Landvetter förbereds för fullt inför nyårsafton. Här kommer närmare 250 husdjur att checka in inför nyårshelgen.

– Det är mestadels hundar, men även en del andra tamdjur, säger Johanna Enghage, PR-ansvarig på Scandic Hotels.

Vid incheckning kommer hundar att få en ”doggybag”, en påse med bland annat ett hundben och lite godisar. Matte och husse har möjlighet att gå på föreläsning som anordnas av Landvetter Hundcenter. På kvällen serveras en nyårsbuffé i restaurangen.

– I år kommer vi att ha en föreläsning som handlar om hundens nos och dess arbete och om hund i vardagen, säger Line Steffensen på Landvetter Hundcenter.

Det kommer att vara två aktivitetspromenader som fokuserar på att träna moment i vardagen och nosövningar. På nyårsmorgon är det tävling för hundar i nose work och intresset har varit översvallande. Över 65 sökande till de 25 platserna som är tillgängliga.

ANNONS

– Vi sätter igång klockan 08.00 och tävlingen är öppen även för dem som inte bor på hotellet. I år är det fullt, men det kommer fler nyårsaftnar, säger Line Steffensen.

LÄS MER:Snart nalkas nyår – här är veterinärens tips till djurägare i Härryda

LÄS MER:Långväga gäster på fyra ben firar nyår på hotell vid Landvetter flygplats

LÄS MER:Voffigt nyår på flygplatshotellet i Landvetter när 200 hundar checkar in

ANNONS