Långväga gäster på fyra ben firar nyår på hotell vid Landvetter flygplats

De två hotellen vid Landvetter flygplats är för en natt fyllda med hundar. Drygt 90 stycken hade bokat rum på Landvetter airport hotel.
– Själv har jag hund som är skotträdd och här på flygplatsen får man ju inte skjuta något så då kan vi nyttja att vi har bra lokaler, säger Björn Håkansson, teknisk chef för Landvetter Airport Hotel och för dagen lekledare för hundarna.

ANNONS
|

Det är första gången som hotellet arrangerar en kväll enbart för hundar. Varje hund får en doggy bag och mot kvällen får de vara med på middagen – och får bland annat specialordnad öl och vin. Den som vill kan föreviga kvällen med att ta ett arrangerat foto i en riktig Instagram-ram. Men även andra aktiviteter är förberedda.

– Rally, hoopers och tipspromenad för att aktivera både hund och förare. Rally är en typ av enklare brukshundsträning. Där får du inte kommunicera med hunden och locka men det får du i rally. Hoopers är olika moment som slalom och genom tunnlar och sådär. Det är bra för hundar som börjar bli till åren med skador. Det är inga hopp eller så men väldigt roligt, säger Björn Håkansson.

ANNONS

”Nyårsaftnar har varit fruktansvärda”

Kerstin Hägglund, från Hisings kärra och maltesern Betty, 4,5 år, har checkat in för att undvika smällandet och pangandet under nyårsfirandet. Området kring Landvetter flygplats är fredat från raketer och därmed en tyst frizon för de med stora öron som kan höra tre gånger högre i ton än vad husse och matte kan göra.

– Betty brukar vara jätterädd. Nyårsaftnar har varit fruktansvärda. Hon bara skakar och skakar och gömmer sig under sängen. Jag hoppas att vi får en lugn nyårsafton, säger Kerstin Hägglund.

Det är första gången de firar nyår på hotell och bokade för en månad sedan.

– Faller det här oss i smaken är det inte sista gången vi kommer hit.

Åkt ända från Skåne

Carin Klang har åkt från Klippan i Skåne. Hon har med sig Jesse, 4, som är en bichon havanais.

– Hon är så rädd för smällare och raketer så vi ville göra något annorlunda. De började smälla redan igår.

Har man en skotträdd hund åker man en bit

Mamman Catarina Håkansson och dottern Felicia Håkansson har åkt från Målsryd utanför Borås.

– Har man en skotträdd hund åker man en bit, konstaterar Catarina Håkansson.

Tidigare år har de dragit ner persienner och vridit upp ljudet på tv:n för att försöka hjälpa Zelda, 3, blandras mellan chihuahua, mops och shih tzu och Doris, 2, som är en blandning av pomeranian och Jack russell terrier.

ANNONS

– Hon skakar och man ser på henne att hon är stressad. Skönt att hon slipper det i år, säger Felicia Håkansson om Zelda som ser fram emot ett lugnt – och tyst – nyårsfirande.

LÄS MER:Så tycker Härrydaborna om 2022 och det hoppas de inför 2023

LÄS MER:Cross Kitchen i Landvetter nominerad till Sveriges sunkigaste hak

LÄS MER:Så skjuter du fyrverkerier säkert på nyår: ”Tårtor är det säkraste”

ANNONS