Hjortviken country club i Hindås tar form

Ett nytt stort destinationsområde i Hindås börjar ta form. Och nu börjar bilden av vad som är att vänta bli tydligare – tillsammans med ett helt nytt namn.
– Vi säljer inte rum, vi säljer upplevelser, säger Kent Johansson, vd för Hjortviken country club.

ANNONS

Det lilla konferenshotellet Hjortviken i Hindås står inför en totalförvandling. I början av 2025 öppnar de nya ägarna ESS Group dörrarna till vad som kommer att bli ett stort destinationsområde med runt 150 rum, två pooler och två restauranger.

Och nu formar sig bilden av det nya hotellet tydligare, när ESS Group, som också driver bland annat Falkenbergs strandbad och nybyggda Jacy’z i Göteborg, börjat marknadsföra hotellet bland annat på sociala medier. Och att döma av det som visas är det glamour och flärdfullt leverne som är att vänta. Kent Johansson, vd för det kommande Hjortviken country club, vill dock inte riktigt kännas vid den bilden, utan vill att alla ska känna sig välkomna.

ANNONS

– Kvaliteten är det man kommer märka i service, bemötande och hemmakänsla. Men det ska vara en avslappnad miljö där man känner sig bekväm och hemma. Vi välkomnar alla, men sedan kanske inte alla kommer gilla vår produkt, säger han och fortsätter:

– Kanske är vi inte till för alla men vi är definitivt till för Hindås, Göteborg och människor som tycker om natur och hotell.

Sjöflygplan som landar på sjön

På Hjortvikens hemsida och sociala medier möts man av ett klipp på ett sjöflygplan som landar på Västra Nedsjön. Men några sjöflygplan har dessvärre inte köpts in till destinationen – ännu.

– Nej, vi har inte köpt något sjöflygplan, men det är klart, det hade ju varit väldigt spännande att kunna erbjuda det. Det finns en lekfullhet och en busighet både i ägare och oss som jobbar där, så vem vet? Men tanken med flygplanet var mer att sätta tonen och att kunna visa från luften vilken naturnära destination vi bygger.

Vem är Hjortviken-besökaren?

– Den som har kommit på att man inte behöver åka till Palma, Köpenhamn eller Medelhavet för att hitta upplevelser. Personen kanske är 25 plus, om man ska vara så konkret. Men de som gillar bra hotellupplevelser, resor och aktiviteter och som inser att man kan få det på nära håll helt enkelt.

ANNONS

Är den personen intresserad av Hindås?

– Ja, Hindås är vackrare än vad Sverige har förstått! Jag tror att den kommer förstå att den är det snart, säger Kent och skrattar lite innan han fortsätter:

– Vi kan hjälpa fler att upptäcka Hindås. Jag har nog tänkt att det finns väldigt mycket att bygga på, som aktiviteter som att cykla med mountainbike, paddla kanot och kanske längre fram till exempel en bastuflotte nere vid sjön. Men sedan kommer vi skapa mycket av innehållet på anläggningen själva också. Så jag vill att man ska upptäcka hur mycket det finns att göra i Hindås.

"Besöksnäringseffekter som är positiva”

Förutom det faktum att den nya anläggningen kommer generera runt 100 nya heltidstjänster och ungefär lika många extraanställda, så medger Kent Johansson att den nya anläggningen såklart även kommer märkas av på andra sätt på orten.

– Det blir ju fler målgrupper som kommer vara där, fler dagar på veckan än vad det har varit historiskt. Men jag vill tro att fler människor som upptäcker Hindås är positivt, för kommun, närliggande företag och att vi kan erbjuda fler människor jobb. Sedan kommer det bli besöksnäringseffekter som för mig är positiva, som gäster till skidspåret till exempel.

Har boende i området att förvänta sig hög musik och liv och rörelse in på småtimmarna?

ANNONS

– Nej det ska man inte vara orolig för. Sedan kommer vi vara en livfull anläggning, men det får vi hitta en bra gräns för så att det fungerar för alla. Vi ska trivas tillsammans.

LÄS MER:Hjortviken i Hindås blir ny destination när ESS Group satsar: ”En massa pengar”

LÄS MER:Turismen ökar i Härryda – 2022 var högsta noteringen någonsin

LÄS MER:Negativt resultat för fjärde året i rad för Hjortviken Konferens Aktiebolag

ANNONS