Hindåsscouterna firade 50 år

Rulltårta, chokladbollar och saft blev dagens höjdpunkt när scoutkåren fyllde 50 år.

ANNONS
|

Sedan början av 70-talet så har ungdomar i Hindås scoutkår funnits där för barn som vill komma ut i naturen, förbättra sin självkänsla och utmana sig själva. Det firades med fika och gemenskap på scoutgården tillsammans med scouter från Härryda och Bollebygd.

Men det var redan i mitten av 40-talet som de första scouterna träffades i Hindås.

– Hindås scoutkår grundades 1945 men de fick lägga ner på grund av ledarbrist. Och återskapades sedan 1972 och det är det vi firar här idag, säger Andrea Brodén som är scoutledare.

Det är också just ledarbristen som är utmaningen för överlevnaden av Hindås scoutkår idag. Andrea är en av endast sex ledare. Men det är egentligen inga konstigheter.

ANNONS

– Det har alltid funnits en brist på ledare inom scoutkåren. Men vi får mycket hjälp av föräldrar som engagerar sig.

Allt från tvåmilsvandring till tårtkalas

Scouterna träffas i en gång per vecka. Förutom den minsta gruppen, familjescouterna, som bara träffas en gång i månaden.

– Det handlar ju mycket om gemenskap och att vara en bra vän. Och det är inget obligatoriskt utan helt frivilligt om man vill komma hit. Men de flesta kommer en gång i veckan. Det är kul att se när barnen utvecklas och när de växer i sin självkänsla och kunskap, säger Andrea Brodén.

Aktiviteterna varierar. Men mycket friluftsliv blir det såklart och givetvis anpassar scouterna sig efter vädret.

– Om det är så att det är iskallt ute så har vi ju vår fina scoutgård här där vi kan samlas och bara titta på film en kväll. Men det blir allt ifrån tårtkalas till tvåmilsvandring i skogen, säger Andrea Brodén.

LÄS MER:Konstvandring i Härryda spred glädje och gav nya intryck

LÄS MER:Hanna Ferm och Viktoria Ottosson har släppt var sin ny låt

LÄS MER:Långtidsprognosen: Så blir vädret i sommar

ANNONS