Helgtips vecka 5: Kortfilm, rävar som dansar tango och standup om svenskhet

Medan snöflingorna återvänder till land och bygd under helgen kan det behövas lite tips på vad man kan göra för att värma sinnena. Härryda-Posten tipsar om flera olika evenemang under helgen i Härryda!

ANNONS
|

Standup om svenskhet

Helgen inleds på Råda Rum i Mölnlycke när standupshowen ”De kallas oss svenskar” drar igång klockan 19:30. De tre komikerna Kadir Meral, Martin Johansson och Sverrir Marinosson beskriver sig i programförklaringen som ”en kurd, en thailändare och en islänning” som bjuder på en humoristisk show om kulturmöten ”som berör både hjärta och hjärna”.

280 kronor stycket kostar biljetten.

Familjeföreställning med svängom

En hamster, en kanin, en hund – och en räv som dansar tango! När Hedmans Teater besöker Landvetter kulturhus på lördag bjuds det på en halvtimmes föreställning för barn mellan 2 till 5 – och deras vuxna förstås. På scen är det Mårten Hedman i regi av Maria Selander som underhåller. Klockan 12:00–12:30, 50 kronor per biljett för stora och små.

ANNONS

Kortfilm med Göteborg Film Festival

Det är gratis entré när Göteborgs Film Festival bjuder in till visning av årets nominerade till kortfilmspriset Startsladden, ett av världens mest lukrativa kortfilmspriser, i Stora salen på Mölnlycke kulturhus. Från 13:30 och 90 minuter framåt går det bra att luta sig tillbaka. Begränsat antal platser.

Loppis

Med 40 loppisbord på Råda Rum i Mölnlycke finns det möjlighet för fynd på söndag mellan 12:00–15:00.

Tipsa Härryda-Posten!

Har du tips på kommande evenemang i Härryda kommun som skulle passa på Härryda-Postens nästa helglista? Eller tycker du vi har missat något i listan ovan? Hör gärna av dig med tips till redaktionen@harrydaposten.se!

LÄS MER:Förbo ska få bygga bostadsrätter: ”Good enough” enligt Linde (S)

LÄS MER:Härrydaborna går sin egen väg och väljer andra namn till nyfödda än övriga Sverige

LÄS MER:Härrydabo är misstänkt för att ha fuskat med studielån

ANNONS