Helgtips i Härryda vecka 48: Trolltider, Lesley samt Thilini & Erik

Helg kan innebära både avslappning och nya upplevelser. Härryda-Posten ger flera tips för både stora och små. Trevlig helg!

ANNONS
|

Trolltider

För de som minns den klassiska julkalendern Trolltider – som var så populär att den förutom 1979 även sändes som årets julkalender 1985 – eller för de som vill uppleva den på ett helt nytt sätt framförs den nu som musikteaterföreställning på fredag kväll på Mölnlycke kulturhus.

Det är Kulturskolans fördjupningskurser inom musik och teater som levandegör Trolltider.

För Härryda-Posten berättar Pernilla Klockars, som regisserat föreställningen och som till vardags är drama- och teaterlärare på kulturskolan, att trollen är jättesnälla – men ganska busiga.

Häxan låter läskig. Behöver publiken ta med sig något anti-häx-medel?

– Häxan är inte lika läskig som hon själv tror. Fast säg det inte till henne...

ANNONS

Vad kan besökarna förvänta sig av föreställningen?

– Trolltider är en teaterföreställning med härlig sång och musik och roliga karaktärer. Det blir mysigt, knasigt och precis lagom spännande för den yngre publiken. Passar alla, från 5 år, välkomnar regissören Pernilla Klockars.

Trolltider spelas med start klockan 18:00 ikväll fredag och varar i en timme. Fri entré.

Lesley i Göteborg

Hindåsättade sångerskan och artisten Viktoria Ottosson släppte nyligen singeln ”Du fyller år”. Då intervjuade Härryda-Posten henne. Men hon är också sångerska i bandet Lesley som i helgen agerar förakt till Famnen. På lördag kväll spelar de två banden på konsertlokalen Sekten i Göteborg.

Härryda-Posten ställde ett par frågor till Viktoria Ottosson om helgens spelning.

Nyligen släppte du en ny singel och nu ska du giga med Lesley. Vad är skillnaden mellan att uppträda solo kontra med bandet?

– Oj, bra fråga. Det är intimare att uppträda själv, även om jag ofta brukar ha med mig en medmusikant. I båda situationerna brukar jag dock fokusera på att försöka bjuda in publiken i den känslovärd som varje låt är. Att spela med bandet brukar i allmänhet kännas större då vi är rockigare än mitt soloprojekt. Det är något ofrånkomligt mäktigt med att spela med akustiskt trumset, elbas och distade gitarrer. Sedan är ju också skillnaden att låtarna vi spelar med bandet är mer av ett kollektivt verk, där vi alla fyra bidrar med våra personligheter.

ANNONS

Vad har publiken att se fram emot på Lesleys spelning?

– De kan se fram emot en hel del ljudmässigt stök blandat med lekfulla melodier och grötigt sväng från rytmsektionen. Lite lagom förvirrat mellansnack och några halvbra ordvitsar!

De som vill gå på konserten måste skriva upp sig på en lista samt betala 150 kronor i medlemsavgift till Sekten.

Gymnasieelever ställer ut

På lördag kan man se alster gjorda av elever från Hulebäcksgymnasiets estetiska program. Klockan 11:00-14:00 i Lilla salen på Mölnlycke kulturhus.

Thilini & Erik på Crêpe et Ciel vid Råda Säteri

I dagarna två bjuder Crêpe et Ciel, med lokala konstnärer och entreprenörer, in till julmarknad i fruktladan på Råda Säteri. Båda lördag och söndag mellan 11:00-16:00 hålls det öppet.

På söndag klockan 16:00 framträder även duon Thilini & Erik, hyperaktuella med sitt nya album ”Cornelistolkningar”. Thilini Guldbrand står för sång och Erik Björksten för gitarr. Tidigare framträdde de två som Cosmetisk Heesvijk och har spelat ihop under tio år. Det utlovas inte bara Cornelis utan även egenskrivna låtar samt, självfallet, julmusik.

– Cornelis har ingen gudalik status hos oss egentligen, men vi gillar många av texterna väldigt mycket. De var lite slumpartat att vi råkade börja med Cornelis just, det är gediget skrivna texter som vi kunnat jobba kreativt med i vårt musikaliska utryck, berättar Erik Björksten för Härryda-Posten.

ANNONS

Vilken låt ska publiken då kunna utantill inför er spelning på söndag?

– En låt som nog kommer komma är Deidres Samba - men i våran tappning som är liite annorlunda. Den får publiken gärna kolla in!

Tipsa Härryda-Posten!

Har du tips på kommande evenemang i Härryda kommun som skulle passa på Härryda-Postens nästa helglista? Eller tycker du vi har missat något i listan ovan? Hör gärna av dig med tips till redaktionen@harrydaposten.se!

LÄS MER:Smygstart på julen när tomten kom till Mölnlycke

LÄS MER:Matbutik i Härryda saknade larm i frysrum

LÄS MER:Hyresgäster i Mölnlycke oroliga för hög elkostnad: ”Vi sitter i händerna på Wallenstam”

ANNONS