Helgtips i Härryda vecka 47: Skönsång och jul i kvadrat

Med helgen kommer första advent och julmarknader en masse! Härryda-Posten räknar till hela fyra julmarknader under lördagen. Men först blir det skönsång på fredagskvällen. Och så kan man gå äventyrsvandring på söndag med Friluftsfrämjandet i Landvetter och adventshelg på Råda Rum.

ANNONS
|

Adventshelg på Råda Rum

Julprogram i dagarna två blir det när Råda Rum i Mölnlycke bjuder in till den första adventshelgen. Julpyssel, musikunderhållning och besök av tomten erbjuds av Svenska kyrkan både på lördag och söndag mellan klockan 12:00-16:00. På söndag hålls även gudstjänster både klockan 11 och 17.

Julmarknad x 4

Första advent innebär julmarknadshelg! På lördagen finns det möjlighet att gå på minst fyra olika julmarknader:

• Mölnlycke IF bjuder in till julmarknad i klubbhuset på Rullstensvägen 1C. Mellan 10:00-16:00 arrangerar fotbollstjejerna i Mölnlycke IF F-08 marknaden för att samla in pengar till sitt träningsläget i spanska Barcelona i juni 2023. Fiskdamm, hembakat, varmkorv och beställning av granar samt mycket mer.

ANNONS

• Jul på Hindås hålls mellan 10:00-15:00 i centrala Hindås. En mängd aktiviteter utlovas, däribland tomteparad med star klockan 10, ponnyridning, häst och vagn samt levande musik i stationshuset med mera. Arrangerar gör Bygdegårdsföreningen Hindås station, Hindås Företagare och Hindås bibliotek samt flera.

• Jul i vårt hus med Råda Hembygdsförening på Råda Hembygdsgård på Kabelvägen 1 i Mölnlycke hålls mellan 11:00-14:00. Loppis med gamla julsaker, ljusstöpning samt uppvisning av gårdens nya museum, modell Mölnlycke 1935, tunnbinderiet och boningshuset – och mycket mer!

• Julmarknad i Björkelids trädgård i Rävlanda mellan 11:00-14:00 arrangeras av Björketorps församling, Rais, Friluftsfrämjandet, Scouterna och Lions International. På plats finns 25 utställare, ett julevangelium i form av ett dockspel samt besök av Räddningstjänsten samt en hel del julmys i form av glögg, pepparkakor, tomte och Lucia.

Mörkermys och äventyrsvandring

På söndag arrangerar Friluftsfrämjandet i Landvetter en äventyrsvandring med mörkermys vid Gallhållans naturreservat. Med start klockan 16:30 på söndagen startar äventyrsvandringen med bingo och olika uppdrag. Tomtegröt, glögg, saft och pepparkakor säljs på plats. Mer info här.

Skönsång med 65+Kören i Mölnlycke kulturhus

Med start klockan 18:00 på fredagskvällen framträder den lokala 65+Kören i Mölnlycke kulturhus. Kören leds av Gabriella Josefsson och det som gör kören speciell är att deltagarna ska ha fyllt 65 år.

ANNONS

Under kvällen utlovas tolkningar av välkända låtar av bland annat Loreen, Thomas Stenström och Carola samt egenskriven musik.

Biljetterna kostar 50 kronor och kan köpas på biblioteket.

Tipsa Härryda-Posten!

Har du tips på kommande evenemang i Härryda kommun som skulle passa på Härryda-Postens nästa helglista? Eller tycker du vi har missat något i listan ovan? Hör gärna av dig med tips till redaktionen@harrydaposten.se!

LÄS MER:Smygstart på julen när tomten kom till Mölnlycke

LÄS MER:Matbutik i Härryda saknade larm i frysrum

LÄS MER:Hyresgäster i Mölnlycke oroliga för hög elkostnad: ”Vi sitter i händerna på Wallenstam”

ANNONS