Helgtips i Härryda: Pop-up hos Sollan och söndagsbio

Hösten är här! Så vad passar bättre än ett par helgtips för att värma själen. Härryda-Posten har hittat ett par kulturaktiviteter som vi gärna delar med oss av.

ANNONS
|

Hösten har ankommit med stormsteg. Men fallna löv behöver inte betyda depp. Istället finns det ett par kulturhändelser som kanske piggar upp humöret.

Vernissage x 3 hos Sollans Konst & Galleri

Hos Sollans pop-up galleri i Mölnlycke har det hängts och placerats under den gångna veckan inför lördagens vernissage med fotografen Karin Karlsson, skulptören Suzanne Raneke och av galleristen själv, konstnären SolBritt Grek J:son.

– Ibland så gör jag mindre tavlor och känner att jag inte får fram det jag vill säga. Då gör jag förstoringar, berättade Grek J:son när Härryda-Posten besökte galleriet i centrala Mölnlycke häromdagen.

Karin Karlssons stämningsfulla fotografier, Suzanne Ranekes mäktiga skulptörer och SolBritt Grek J:sons färgklada målningar går både att titta gratis på och köpas hem av hugade konstköpare.

ANNONS

Vernissaget håller dörrarna öppna på lördag mellan klockan 11 till 14 på Lennart Kvarnströms Plats 6 i Mölnlycke.

Fyra filmer på Mölnlycke Bio

Under söndagen visas hela fyra filmer på Mölnlycke Bio. Programmet bjuder på hela fyra filmer: ”LasseMajas Detektivbyrå” (kl 11:35), ”Lyle, Lyle Crocodie” (kl 13), ”Elvis” (kl 15) och Hilma (kl 17:45). Filmprogrammet och bokning av biljetter hittas här.

Tipsa Härryda-Posten!

Har du tips på kommande evenemang i Härryda kommun som skulle passa på Härryda-Postens nästa helglista? Eller tycker du vi har missat något i listan ovan? Hör gärna av dig med tips till redaktionen@harrydaposten.se!

LÄS MER:Fler aktörer ska korta köer hos Härryda kulturskola

LÄS MER:Mölndal tar över Härrydas hantering av dödsbon

LÄS MER:A-traktorer kan förbjudas av EU

ANNONS