Härrydakvinna döms för häleri – hade stöldgods från Örgryte IS i hemmet

Polisen hittade flera Örgryte IS-attiraljer hemma hos Härrydakvinnan. Däribland ett historiskt telegram till fotbollsklubben, en tröja och en klocka. Nu har hon dömts för häleri av Borås tingsrätt.

ANNONS
|

En kvinna i 45-årsåldern från Härryda kommun har nyligen dömts av Borås tingsrätt för häleri. Hon är sedan tidigare dömd för stöld, rattfylleri och ringa narkotikabrott och nu kopplas hon ihop med en västgötsk stöldliga.

Tingsrätten finner henne skyldig för att ha innehaft stöldgods från fotbollsföreningen Örgryte IS i sitt hem.

Det var i början av året som föreningen drabbades av ett inbrott i sin klubblokal i Mölndal. Övervakningsbilder visar hur en kvinna och en man bryter sig in i lokalen och stjäl både teknik och diverse attiraljer.

Åklagaren ville se Härryda-kvinnan bli dömd för inbrottet också, men hon friades eftersom det inte gick att fastställa att det var just hon som synts på övervakningskamerans bilder.

ANNONS

–Jag kommer inte ens ihåg att detta har hänt. Men att jag skulle gjort något sånt här har jag inget minne av. Jag har legat hela natten och funderat och jag har inget minne av det, säger hon i polisförhör.

Tjuvligan härjade i länet

Det var när polisen började undersöka ett mängd antal inbrott hos olika företag i Göteborgstrakten som de fick upp intresset för Härrydakvinnan. Hon är god vän till den Boråsbo i 45-årsåldern som tingsrätten fällde för inbrottet i Öis-lokalen. Han dömdes till sammanlagt nio månaders fängelse för bland annat flera inbrott, häleri men också för hot mot tjänsteman.

Även en göteborgare, i 35-årsåldern dömdes samtidigt till två månaders fängelse för häleri. Polisen hittade även en mängd stöldgods från fotbollsklubben i ett förråd som är kopplat till en av männen.

Klocka och lyxtelegram bland stöldgodset

Det var vid ett tillslag i kvinnans bostad som polisen hittade bland annat en klocka, pin, en tavla, och en tröja klädda med Öis-emblem.

I förhör berättade kvinnan att hon fått klockan av en av den dömda männen, eftersom hon älskar klockor. Det inramade telegrammet trodde hon att hennes avlidna mamma lämnat efter sig.

Tavlan är ett inramat lyxtelegram som sändes till Örgryte IS på 50-talet. Telegrammet meddelar att den legendariske landslagsspelaren Gunnar Gren “är omedelbart spelklar för eder förening.”

ANNONS

Anfallaren som gjorde 32 mål för det svenska landslaget tog sig rollen som spelande tränare för Örgryte IS mellan 1956-1959.

Kvinnan undgår fängelse och döms enbart till skyddstillsyn och att betala 800 kronor till brottsofferfonden.

LÄS MER:SD bjuder in till fika efter dissen av kenyanska delegationen på kommunfullmäktige

LÄS MER:Så vill Sven Karlsson (M) få hemmasittarna tillbaka till Härrydas skolor

LÄS MER:Smakar det så kostar det – Råda Säteri över budget

ANNONS