Härrydabo döms för skadegörelse och hot

En Härrydabo i 25-årsåldern döms för att ha hotat sin tidigare flickvän. Han har bland annat skickat videoklipp där han bär kniv och pepparspray. Men också framfört dödshot via sms och telefonsamtal.

ANNONS
|

Vid de aktuella händelserna bodde det tidigare paret, som har ett barn ihop, fortfarande tillsammans eftersom de inte löst boendefrågan ännu. Den aktuella helgen skulle kvinnan, som är i 30-årsåldern, bo hos ett par vänner.

Den tidigare pojkvännen hotade då kvinnan på flera olika sätt. Han skickade ett videoklipp där han bar både kniv och pepparspray. På filmsekvenserna går det, enligt rätten, att se hur han rör sig i lägenheten och gör utfall mot ytterdörren.

Han slår även sönder en lampa i vardagsrummet. Däremellan ska han även ha hotat den tidigare flickvännen om att hon skulle dö.

Utöver detta ska mannen även ha förstört kvinnans egendom. Detta genom att skära sönder en soffa, slå sönder en lampa, och spola vatten på kvinnans dator.

ANNONS

Mannen har erkänt merparten av det händelseförlopp som presenterades inför tingsrätten. Han nekar dock till anklagelserna om att han har knivhotat sitt ex och att han skar sönder soffan.

Döms för skadegörelse och olaga hot

Vidare berättar mannen för tingsrätten att det tidigare paret ofta bråkade om pengar och att kvinnan är skyldig honom en summa pengar. Han har även uttryckt en rädsla om att kvinnan skulle “ge sig på honom och ta andra till hjälp.” Han hävdar även att hon tidigare varit aggressiv mot honom.

Enligt mannen ska hon en gång tagit en öl från honom och en annan gång slängt ett headset i väggen. Enligt honom ska hon även ha slagit honom när hon varit gravid. Tingsrätten anser dock att dessa uppgifter är långsökta och dömer mannen för olaga hot och skadegörelse.

Det sammanlagda straffvärdet är två månaders fängelse, men tingsrätten valde att döma honom till skyddstillsyn med föreskrift om att följa frivårdens program.

Mannen har uppgett att han är motiverad att ta emot den hjälp som erbjuds honom.

Han döms också till att betala ett skadestånd om 11 500 kronor till brottsoffret.

LÄS MER:Teuta vill se till att fler familjehem är teckenspråkiga

LÄS MER:Saga vill förändra mansdominerad bransch – prisas av Microsoft

LÄS MER:Skolchefen i Härryda: ”Vi har misslyckats”

ANNONS