Full fart på fotbollscupen i Hindås

Rekordmånga fotbollslag i år. Under lördagen drog Hindås cup igång för tolfte gången på Fagervallens idrottsplats. Elsa Åkerström Bäckvall, från IFK Hindås, var en av många spelare på plats.
– Den här cupen är bäst, det är mycket folk. Vi har förlorat en match, men vi kämpar vidare, sade hon.

ANNONS
|

Mängder av bilar stod parkerade efter varandra längs gatorna upp till Fagervallens idrottsplats i Hindås. Ett tydligt tecken på att ortens cup, den numera årliga fotbollsturneringen för barn och unga, var i full gång.

På sidan av satt föräldrar och andra åskådare i gräset och betraktade de förväntansfulla spelare, som dagen till ära hade fyllt idrottsplatsens gräs- och konstgräsplaner.

Ett sjuttiotal lag från orter runtom Västkusten möttes under lördagen. Totalt deltar 130 lag under cup-helgen, vilket är det största antalet sedan Hindås cup började arrangeras för cirka 12 år sedan.

Men här är det trots allt inte resultatet som är det viktigaste. Alla deltagare får medaljer.

ANNONS

– Det är ju inte resultaträkning på så sätt för de är så unga spelare. Det här är mest en kul grej. Men i år så har vi medaljer och lite sponsorgrejer som de får innan de går. Och så tar vi lagfoton också, berättade Cecilia Forsheim, som är vice ordförande i IFK Hindås.

Nioåriga William: ”Roligt att så många lag vill vara med”

För spelarna själva har det ändå varit lite nervöst över hur matcherna ska gå. Elvaåriga Elsa Åkerström Bäckvall, från IFK Hindås, berättade för Härryda-Posten att det inte gått så bra, men att det fortfarande fanns chans till vinst i kommande matcher.

– Första blev 3-1, vi förlorade den. Andra blev 0-0. Det var lite tråkigt att förlora, men vi har två matcher kvar, vi kämpar vidare, sade hon efter att hon haffat tidningens utsända som kom gåendes mellan spelplanerna.

Hennes lagkamrat Moa Nilsson stod bredvid och tittade på när delar av laget mötte Härryda.

– Jag har sett fram emot dagen. Hindåscupen har många lag, men det är så klart kul på andra cuper också. Jag tänker att det ska bli roligt och att vi ska göra vårt bästa, sade hon.

Nioåriga William och tioåringarna Lionel, Ed och Aron, som också hör till IFK Hindås, gick runt och taktikspanade på de andra lagen.

ANNONS

– Det är väldigt roligt att så många lag vill vara med, konstaterade William högt.

Hur kommer matchen du ska spela gå tror du?

– Så där tror jag, jag är inte helt säker på att vi kommer vinna. Lite för mycket stress, förtydligade nioåringen krasst, trots att han såg fram emot spelet.

Tioåringarna däremot berättade glatt att de trodde att deras matcher skulle gå hur bra som helst. För de kammar oftast hem vinsten.

Vad tycker ni annars om cupen?

– Det är kul, man kan köpa saker, sade Lionel, samtidigt som Ed viskade i hans öra att han skulle säga att deras matcher börjar först under söndagen.

På läktaren satt, förutom ett gäng glada spelare som hade paus, även Bengt och Anita Wassén, vars barnbarn Amanda och Victor spelar i Jitex BK och Askims IK.

– Våra pojkar var vi överallt med när de var små. Så vi har vanan, sade Anita med ett skratt och berättade att de skulle tillbringa hela dagen vid fotbollsplanerna.

Hur är denna cupen jämfört med andra tycker ni?

– Den är lagom, tycker jag i alla fall. Det är inte så långt att springa till fotbollsplanerna, jämfört med Gothia cup till exempel. Där är det mycket mer flängande. Där var vi mycket när våra barn var små, avslutar hon.

ANNONS

LÄS MER:Fotbollscup i Hindås lockar rekordmånga ungdomslag

LÄS MER:Så var studentdagen för eleverna på Fridagymnasiet

LÄS MER:Pixbostjärnan Hanna Ferm gästar Lotta på Liseberg

ANNONS