Förbo om de drabbade i Mölnlycke-branden: ”Försöker lösa boende”

Efter den lägenhetsbrand som bröt ut i ett lägenhetsområde i Mölnlycke natten till torsdagen har Mats Carlsson, förvaltningschef på Förbo haft fullt upp.
– Nu tittar vi på att lösa annat boende, för det kommer ju ta en stund innan de kan flytta tillbaka.

ANNONS
|

Klockan fyra på morgonen fick Mats Carlsson, förvaltningschef på Förbo, som äger bostadshusen som det brann i, samtal från SOS Alarm om att en brand hade brutit ut i ett lägenhetsområde i Mölnlycke. Väl på plats möttes han av ett febrilt arbete.

– Det var ett vimmel av räddningsfordon och poliser och så vidare som arbetade febrilt med att släcka och få kontroll på situationen. Och det gjorde de föredömligt. En stor eloge till dem! Och med tanke på ur det såg ut när det väl brann så... De gjorde underverk, säger Mats Carlsson.

Hyresgästföreningen öppnade upp krislokal

För de personer som var drabbade av branden öppnade Hyresgästföreningen upp sin lokal, berättar Mats Carlsson.

ANNONS

– Där fixades kaffe och smörgås och sånt och där fanns det möjlighet att prata i lugn och ro. Och där hade vi återkommande information av räddningsledare.

Nästa steg är att försäkringsbolag kontaktas som ska komma ut till platsen. Och det är också försäkringsbolaget som i det akuta skedet hjälper de drabbade med tak över huvudet. Nu undersöker Förbo möjligheten att ordna ett lite mer långsiktigt boende åt de drabbade.

– Vi som fastighetsägare tittar på möjligheterna till att lösa annat boende, för det kommer ju ta en stund innan de kan flytta tillbaka. Det är vår primära uppgift. Men vi har ingenting som står tomt just nu, men med lite tid försöker vi bistå försäkringsbolagen, säger Mats Carlsson.

Förutom de två lägenheter som totalförstördes i branden så är det även två lägenheter som har rökskadats.

– Vi jobbar med alla fyra hushåll just nu och så får vi se hur det blir framöver.

Tror du att det kommer gå att rädda någonting av fastigheten?

– Det är för tidigt att säga. Det är ju rök- och vattenskador överallt och en stor del är ju också bränt. Just nu fortgår utredning av polis och så vidare och vi kommer också att stängsla in fastigheten så vi skall kunna jobba ostört.

ANNONS

Försöker lugna hyresgäster

Förutom att leta boende för de som personligen är drabbade av branden så jobbar Förbo just nu också med att ta kontakt med och lugna övriga boende i området, berättar Mats Carlsson.

– Vi förstår att det bidrar till en oroskänsla. Det är ju mycket som händer i Sverige och Göteborg med sprängningar och annat, så det här spär på en oro såklart. Så vi försöker informera så mycket vi kan, och lugna.

LÄS MER:Brand i flera lägenheter i Mölnlycke

LÄS MER:Grannar i chock efter lägenhetsbrand i Mölnlycke

LÄS MER:Mölnlycke-brandmännen är alltid redo att rycka ut

LÄS MER:Så gick det till när storbranden i Willys-huset i Landvetter släcktes

ANNONS