Efter branden i Mölnlycke: Polisen letar efter spår

Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand efter den brand som bröt ut på Solstensgärdet i Mölnlycke. Nu letar de efter vad som kan ha orsakat branden.

ANNONS
|

Flera brandstationer fick gå ihop för att bekämpa branden som utspelade sig vid tretiden på torsdagsmorgonen i förra veckan i Solstensgärdet. Två lägenheter totalförstördes och flera rökskadades. Branden kunde till slut släckas och polis började arbeta med att undersöka platsen.

– Det kommer uppgifter till oss om att branden kan vara anlagd, så vi inleder förundersökning på mordbrand. Två personer har hämtats till förhör men är inte misstänkta för något brott, sa Jens Andersson, presstalesperson på polisen, då.

Lägenhetshusen spärrades av och polisens tekniker tillkallades. Men de kunde inte göra någon undersökning förrän det hade svalnat. Under tisdagen meddelade polisen att avspärrningarna har hävts.

ANNONS

– Teknikerna är klara på platsen, säger Christina Söderström, förundersökningsledare vid polisen Storgöteborg syd.

Startade troligtvis på altanen

Men polisen är förtegen om vad som kan ha startat branden.

– Vi ska skapa oss en bild av vad som har inträffat. Jag kan inte uttala mig om varför det börja brinna förrän jag fått en första hint av teknikerna, säger Christina Söderström.

Enligt räddningstjänsten har branden troligtvis börjat utifrån.

– Troligtvis på altanen och gått uppåt via balkong och in via takfoten upp på vinden, berättade räddningsledaren Jon Pile för Härryda-Posten.

Letar efter spår

Polisen jobbar med att utreda vad som har hänt.

– Generellt jobbar vi med att hitta spår och analysera det vi har hittat på platsen. Vi har också förhört vittnen, säger Christina Söderström.

Vad har ni för spår?

– Något har vi, mer kan jag inte säga.

Finns det någon misstänkt?

– Inte i nuläget.

LÄS MER:Räddningstjänsten efter branden vid Solstensgärdet i Mölnlycke: ”Brann över himmeln”

LÄS MER:Brand i flera lägenheter i Mölnlycke

LÄS MER:Grannar i chock efter lägenhetsbrand i Mölnlycke

ANNONS