Det här kan unga göra i  Härryda under höstlovet.
Det här kan unga göra i Härryda under höstlovet.

Det här kan unga göra i Härryda under höstlovet

Jonglera, skapa en film med mobilen, eller varför inte pyssla ihop ett eget fanzine? Här är aktiviteterna i Härryda som unga kan förgylla sitt höstlov med.

ANNONS
|

I år kommer det att finnas ett smörgårdsbord av saker att göra för unga under höstlovsveckan i Härryda kommun.

En aktivitet som finns på flera olika orter är en teckningskurs där deltagarna får lära sig att göra ”kawaiimonster” med hjälp av Landvetterbaserade tecknaren Cissi Welin. Kawaii betyder gullig på japanska och kursen har visat sig vara omåttligt populär.

– I Landvetter är den redan fullbokad, men i Hindås och Rävlanda finns platser kvar, berättar Anna Bramsved, kultursamordnare i Härryda kommun.

– Annars har vi saker som händer under hela veckan. Vi försöker hitta något för alla målgrupper.

Anna Bramsved är kultursamordnare i Härryda kommun.
Anna Bramsved är kultursamordnare i Härryda kommun. Bild: Privat

”Skapa, rita och skriv poesi”

Förutom teckningskursen, kommer det exempelvis att vara möjligt att prova på cirkusträning i Högdalsskolans idrottshall i Mölnlycke.

ANNONS

För barn och unga från 12 år och uppåt med ett intresse för att skapa ett fanzine, en tidning tillägnad en favoritartist, eller kanske en bok, så kan man dyka upp på ateljen på kulturhuset i Landvetter, som har förlängt sina öppettider under fredagen.

– Detta är för dem som tycker om att skapa, rita och skriva poesi. Hos oss får man fylla magasinet eller boken med vad man vill. Man klipper och klistrar, det är väldigt analogt skapande, man kanske använder kopiator för att få ihop ett hemmasnickrat utseende, säger Anna Gustafsson, som är kulturutvecklare för unga i kommunen.

Behöver man ta med sig något?

– Nej, det behövs inte. Vi har ett jättestort bord med gamla böcker och tidskrifter, stämplar och material som det går att göra egna stämplar av.

Förra året var höstlovsaktiviteterna begränsade på grund av pandemin, men i år körs för första gången fullt program i kommunen.

– Det är jätteroligt naturligtvis. Det är en barnrik kommun. Man behöver kunna göra något roligt på hemmaplan. Vissa kanske annars sitter hemma själva om föräldrarna jobbar, säger Anna Bramsved.

Här är en lista över olika höstlovsaktiviteter i Härryda som arrangeras av kommunen:

ANNONS

31/10: Filmstund i Mölnlycke kulturhus

Om bland annat ett grönt monster och en flicka som blir kompis med en gorilla. Klockan 09:30-10:05. En film som passar de mellan 3-6 år. Efteråt börjar en ny filmvisning som handlar om spöken för de lite äldre barnen upp till 8 år.

31/10 Gör en bilderbok

Tillsammans med författaren och illustratören Ebba Forslind kan de som är mellan 6-9 år skapa en bilderbok. I Mölnlycke kulturhus klockan 13-15.

31/10-1/11: Halloweenpyssel i Landvetter

I Landvetters kulturhus välkomnas barn från fem år till Halloweenpyssel. Ett bord med material står och väntar under måndagen och tisdagen.

31 okt - 2 nov: Rita kawaiimonster

Finns platser kvar i Hindås bibliotek kl 13:00-15:00, och på tisdag i Rävlanda bibliotek kl 13-15. I Landvetter kulturhus är det fullbokat.

1/11: Cirkusträning i Mölnlycke

Kostnadsfri träning i Högadalsskolans idrottshall, Mölnlycke. Klockan 17-19. Passar årskurs 5-7. Anmälan behöver göras i förväg till linda.ljungdrake@harryda.se.

1-2/11: Öppen filmklubb i Landvetter

Unga, årskurs 7 och uppåt, får möjligheten att skapa sin egen film. Filmklubben är öppen mellan kl 12-16 under två dagar.

3/11: Sagostund med pyssel i Mölnlycke

Författaren och bibliotekaroen Frida Naemi Persson läser sin bok "Rysligt mysigt, Halloween" på biblioteket kl 10:15. Efteråt väntar pyssel. Passar 3 till 6 år.

ANNONS

4/11: Göra ett fanzine, eller bok

Landvetter kulturhus kl 14-17. Tema är mörker. Från 12 år och uppåt.

31/10-6/11: Filmvisningar på Mölnlycke bio

Mölnlycke bio kommer att visa ett antal filmer i kulturhuset. Bland annat Där kräftorna sjunger, Mamma Mu hittar hem och LasseMajas Detektivbyrå - Skorpionens gåta.

Källa: Härryda kommun

Har er verksamhet eller förening tips på fler höstlovsaktiviteter? Maila gärna oss med tips på harrydaposten.se eller ring på 031-761 11 94.

LÄS MER:Modellbilar i alla dess former vid utställning på Djupedalsskolan

LÄS MER:Landvetter Ryttarsällskap arrangerade hopptävling med Halloweentema på ridbanan

ANNONS