Då finns det fler parkeringar i Mölnlycke centrum

Sedan en längre tid har det pågått ett anläggningsarbete ovanför parkeringen vid Östermalmshallen. Det är en helt ny parkering som håller på att ta form.

ANNONS
|

För den som åkt förbi Östermalmshallen och undrat vad det är för typ av arbete som Peab utför bredvid Massetjärnsparkeringen är det byggnation av ytterligare cirka 40 parkeringsplatser för personbilar.

Behovet av fler parkeringsplatser uppstod redan när det planerades för detaljplanerna för dåvarande Idrottsvägen, respektive Mölnlycke fabriker. Dessa vann laga kraft hösten 2019 och 2018. Parkeringen med cirka 100 platser som låg på Idrottsgatan, mellan Mölnlycke IP och Hulebäcksgymnasiet, försvann.

Och i och med att Wallenstam arena byggdes utökades behovet av parkeringsplatser centralt i kommunen ytterligare, enligt Lena Johansson som är enhetschef på trafik.

Projektet kostar cirka 3 miljoner kronor. Det är kommunal mark och kommunen som betalar.

ANNONS

Utöver parkeringarna ska det även anläggas en gångväg ner mot Massetjärn och Långenäsvägen.

Martin Jägard är projektledare och ger en uppdatering om var i processen arbetet ligger just nu.

– Det handlar mest om hur fort vi kan måla rutorna nu.

När är ni klara?

– Om cirka 14 dagar öppnar vi upp. Inte tidigare i alla fall. Gångvägen ner fortsätter vi med men det kommer stå still några veckor innan vi drar igång med det igen för gubbarna kommer försvinna på lite annat.

LÄS MER:Mölnlycke IF oroliga över Mölnlycke IP:s framtid – byggnation skapar politiskt bråk

LÄS MER:Hon plockar mängder med svamp – för att skänka bort

LÄS MER:Älgtjur fastnade i Henriks hängstol i Landvetter-trädgården

ANNONS