Carl-Einar Häckner kommer till Landvetter med föreställningen ”Förlångtbortaland”

Under lördagen kommer Carl-Einar Häckner till Landvetter kulturhus med föreställningen ”Förlångtbortaland” – med goda minnen från förr.
– Det var jävligt kul sist. Punkigt var det, säger han om Landvetterpubliken.

ANNONS
|

Carl-Einar Häckners konstnärskap är svårt att placera i ett fack. Han är trollkarl, komiker, musiker och textförfattare. I 30 år har han underhållit publik i såväl hela Sverige som utomlands.

Och under lördagen gör han ett kärt återbesök i Landvetter kulturhus. För ett par år sedan var han där med föreställningen ”En Isbjörnssaga”.

– Det var helt knökat och röjigt på något sätt. Punkigt var det, säger han och fortsätter:

– Det är liksom inte som när jag är på Aftonstjärnan i Göteborg och har det perfekta ljuset och allt det där teatrala. Det här är lite enklare. Man får inte använda rökmaskin på grund av vissa regler och sådär. Men det var jävligt kul sist, det kändes så folkligt.

ANNONS

Han berättar att han också varit i Mölnlycke ett par gånger. Från det minns han dock inte mycket av.

– Sen för många, många år sedan var jag i Landvetter när jag var ute på Fritidsgårdsturnén som vi var runt hela landet med. Det var också jävligt coolt, men det är ju hundra år sedan, så det är preskriberat nu, säger han och kommer osökt att halka in på flygplatsen.

– Visst ligger den i kommunen också? Jag brukar ju flyga därifrån till Berlin där jag också bor. Det är ju som en portal till alla möjligheter. Jag vet inte vad ni tycker om det? Är det kul att bli förknippade med flygplatsen? Någonstans är det ju det den ultimata friheten. Pang så är man i Berlin. Det är grymt är det, säger han.

Föreställningen ”Förlångtbortaland” handlar om drömmar

Föreställningen ”Förlångtbortaland” sägs ta avstamp i farmors vardagsrum och en borttrollad Ramlösa-kapsyl. Därefter bör Landvetterpubliken inte förvänta sig någon röd tråd, menar Carl-Einar Häckner. Föreställningen handlar nämligen om drömmar.

– Jag hoppar mellan olika saker precis som man gör i en dröm. Jag använder den här drömmens dramaturgi för att ge mig själv frihet att göra vad fan jag vill på scenen. Men det blir trolleri, humor och käftsmällsunderhållning kan man väl säga.

ANNONS

Hur skiljer sig det här från vad du gjort tidigare?

– Ja... Jag har hållit på så länge nu så varje gång jag har en ny föreställning blir det lite att: ”Vad fan gör jag nu?”. Men drömmen är väldigt bra på det sättet. I en dröm kan allting hända liksom.

– Och jag har ett oförutsägbart sätt naturligt, att hoppa mellan olika saker. Så det passar mig rätt bra.

Vad förväntar du dig av Landvetterpubliken den här gången, mer än att de ska vara punkiga?

– Jag förväntar mig att de är taggade så in i helvete. Det var de ju sist, säger han.

Föreställningen i Landvetter är fullbokad, men Carl-Einar Häckner passar på att tipsa om att det finns biljetter kvar till Aftonstjärnan i Göteborg i mars.

LÄS MER:Så går det med en ny cykelväg mellan Landvetter och Mölnlycke

LÄS MER:Kadaverdel hittades i Mölnlycke – för andra gången

LÄS MER:Ny inriktning för järnvägen Göteborg-Borås är positivt för Västsverige!

ANNONS