Olyckan inträffade i Stöllet i Torsby kommun på söndagsförmiddagen.
Olyckan inträffade i Stöllet i Torsby kommun på söndagsförmiddagen. Bild: Morgan Bäckwall/NWT

Buss välte – ungdomar från Mölnlycke inblandade

En buss körde omkull och välte under söndagsförmiddagen. På bussen befann sig ungdomar från bland annat Equmeniakyrkan i Mölnlycke som var på väg hem från ett vinterläger i Värmland.

ANNONS
|

Två personer ska vara allvarligt skadade efter att en buss vält på Riksväg 62 utanför Torsby i Värmland. På bussen befann sig cirka 50 personer varav ett 10-tal från Mölnlycke.

– Jag kan bekräfta att ungdomar från Mölnlycke befann sig på bussen som välte, men jag vill inte kommentera om det är någon av dem som är allvarligt skadad, säger Mikael Savhammar, pastor på Equmeniakyrkan i Mölnlycke och Landvetter.

Tar emot ungdomarna när de kommer hem

Enligt polisen finns det i nuläget ingen misstanke om brott. Bussen ska ha åkt i en nedförsbacke och därefter inte kunnat bromsa utan åkt ned i diket. Mikael Savhammar berättar att kyrkan kommer att ta emot ungdomarna senare i dag.

ANNONS

– Vi kommer att ta emot dem, när och hur detta kommer att ske vet vi inte än, säger han.

Till sjukhus för kontroll

Sophia Jiglind, presstalesperson på polisens presstjänst i Bergslagen, berättar att två personer har förts till sjukhus, en med ambulans och en med ambulanshelikopter.

– De resterande har förts till sjukhus för kontroll och andra har värmt sig på en närliggande restaurang, säger hon.

Under eftermiddagen meddelade polisen att tillståndet för personen som fördes till sjukhus med ambulanshelikopter ska vara stabilt.

”Det är fint att se hur samhället sluter upp”

George Olvik, kommunikationschef, på Equmeniakyrkan berättar också att Torsby kommun aktiverat sitt kristeam som fort fångade upp ungdomarna som behövde stöd. En mack och restaurang i närheten av olycksplatsen tog direkt emot alla inblandade, som fick komma in och värma sig.

– Det är fint att se hur samhället sluter upp. Men visst, det är en otäck upplevelse. Jag har haft kontakt med personer på plats och en del är jätteskärrade och många är ledsna, säger George Olvik.

Polisen uppger på sin hemsida att det i nuläget inte finns någon misstanke om brott. ”Bussen ska ha åkt i en nedförsbacke och därefter inte kunnat bromsa utan åkt ned i diket”, skriver man.

LÄS MER:Golfbil stulen på golfklubb – ingen gripen

LÄS MER:Nya ägare till villa i Landvetter – prislappen: 4 300 000 kronor

LÄS MER:Körkortslös man körde rattfull med machete i bilen

ANNONS