Mannen hade en machete i sidofacket på förarsidan.
Mannen hade en machete i sidofacket på förarsidan. Bild: Polisen

Körkortslös man körde rattfull med machete i bilen

En man i 60-årsåldern, som är skriven i Härryda kommun, körde drogpåverkad med en machete i bilen. Nu åtalas mannen för bland annat rattfylleri och grovt brott mot knivlagen.

ANNONS
|

Det var i slutet av oktober i år som mannen, som erkänner för polisen att han inte har körkort, påträffades i en bil på en rastplats i Lilla Edet.

Efter provtagning visade det sig att mannen bland annat var påverkad av amfetamin. I bilen fanns också en passagerare i 40-årsåldern från Lilla Edets kommun, som även han ska ha varit drogpåverkad.

När polisen undersökte fordonet hittar de en machete, som Härrydabon i förhöret hävdar är ett verktyg:

”Jag vet inte den har bara hamnat där, det var ett arbetsverktyg. Kolla i mina papper jag är ingen våldsmänniska”.

ANNONS

Misstänks ha hotat tjänsteman och stulit båtmotorer

Det var via tips som polisen åkte för att kontrollera fordonet männen befann sig i. Det visade sig att släpet som var kopplat till bilen var misstänkt stulet. I bilen fanns också båtmotorer, som polisen misstänker är stulna.

Efter detta, några veckor in i november, ska Härrydabon ha varit in på socialtjänsten i Lilla Edets kommun för att be om matpengar. När han blev uppmanad att identifiera sig ska han ha hotat en av socialsekreterarna.

Bland annat ska han ha sagt "du säger fan inte åt mig vad jag ska göra", "detta ska du få betala för", samt "passa dig. Mannen ska ha slagit på plastglaset i receptionen tills den lossnade.

Härrydabon åtalas nu för rattfylleri, grov olovlig körning, ringa narkotikabrott, grovt brott mot knivlagen, stöld och hot mot tjänsteman. Han erkänner samtliga brott, förutom stöld av båtmotorer.

Han är tidigare dömd för brott mot knivlagen.

LÄS MER:Västra Götalandsregionen går upp i förstärkningsläge

LÄS MER:Yxman försökte ta sig in i bostad i Mölnlycke

LÄS MER:Busschaufför misshandlad av flera personer

ANNONS