Bröllopssugen man försökte resa med falskt id-kort

En bröllopssugen man försökte resa med en bekants id-handlingar till Dublin. Nu åtalas mannen för att ha utgett sig att vara någon annan.

ANNONS
|

Det var i juli som resenären begav sig till Landvetter flygplats för att stiga på ett flyg till Dublin. Men vid gränskontrollen gick han bet. Kontrollanten uppmärksammade att id-kortet som räcktes fram inte riktigt stämde överens med hur den misstänkte såg ut.

Bland annat stod det att personen som id-kortet tillhörde var 185 centimeter.

Mannen uppgav för gränspersonalen att han visserligen var en decimeter kortare, men förklarade saken med att han hade höga klackar vid fototillfället.

Efter ett antal kontrollfrågor tillkallades slutligen en polispatrull.

Polisen: ”Fotot på id-handlingen liknar inte dig, vem är du?”

Efter att patrullen själva tagit foto på den misstänkte för att jämföra bilden mot fotot på id-handlingen kunde de konstatera att bland annat ansiktet och öronen såg annorlunda ut.

ANNONS

Därefter sade patrullen till misstänkt: "Fotot på ID-handlingen liknar inte dig, så berätta för oss, vem tillhör ID-handlingen och vem är du?".

Efter en stund skriver misstänkt sitt riktiga personnummer på en lapp och därefter kan patrullen identifiera honom.

Patrullen frågade mannen, som nu var misstänkt för missbruk av urkund, om syftet med resan.

– Jag tänkte resa till Dublin och träffa mina kompisar där. En av mina kompisar har bröllop i Dublin, berättade mannen för förhörsledaren.

Mannen menade att han tagit id-kortet i smyg av en bekant och erkänner brottet.

Bakgrunden till varför mannen ska ha tagit någon annans id-kort för att resa med är fortfarande oklart. Mannen står nu åtalad för missbruk av urkund.

LÄS MER:Barnmottagning i Mölnlycke hotas av flytt: ”Förödande”

LÄS MER:Bil hittades sönderslagen i Mölnlycke

LÄS MER:Så stor är risken att svinpesten kommer till Härryda

ANNONS