Två kvinnor i 20-årsåldern stoppades av polis i Landvetter på fredagskvällen. Upptäckten var både narkotika och föremål som är ägnat att skada liv eller hälsa, berättar polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler. Arkivbild.
Två kvinnor i 20-årsåldern stoppades av polis i Landvetter på fredagskvällen. Upptäckten var både narkotika och föremål som är ägnat att skada liv eller hälsa, berättar polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler. Arkivbild. Bild: Rickard Sköld

Bil körde för hög hastighet – polisen fattade misstankar

En bil körde för snabbt i Landvetter under fredagskvällen, något som fick polisen att reagera. I fordonet fanns två kvinnor i 20-årsåldern, som är misstänkta för narkotikabrott och brott mot knivlagen.

ANNONS
|

Det var klockan 23.35 på fredagskvällen som en polispatrull observerade en bil som körde i väldigt hög hastighet på riksväg 27 vid Bårhultsmotet i Landvetter.

– Man ringer på förstärkning och kör efter den aktuella bilen ett tag innan den stannar, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

I bilen satt två kvinnor i 20-årsåldern. Polisen fattade misstankar om att något inte stod helt rätt till.

– Föraren misstänks för rattfylleri och narkotikabrott för eget bruk samt innehav. Passageraren misstänks för brott mot knivlagen, säger Hans-Jörgen Ostler.

Följde med till polisstation

Han förklarar varför rubriceringen blev brott mot knivlagen:

– Hon bar på en kniv eller ett knivliknande föremål som är ägnat att skada liv eller hälsa. Det kan bli den här brottsrubriceringen om det rör sig om batong eller knogjärn också, säger han.

ANNONS

Vilket typ av föremål kvinnan hade på sig framgår inte.

Kvinnorna fick följa med till polisstationen för provtagning.

LÄS MER:Härrydabo utkastad från polisutbildningen i Borås

LÄS MER:Två bilar i krock på riksväg 40

LÄS MER:Man sågs bryta sig in i bilar i Mölnlycke

ANNONS