Årets julmarknad i Hindås lockade många besökare

Ett 30-tal stånd, sånguppträdande av kulturskolans Dramakören, schweizermandlar och ponnyridning. Julmarknaden i Hindås bjöd på det mesta.
– Det har nog kommit hit lite fler än det brukar göra. Det har gått utmärkt bra. Och försäljarna är nöjda, säger Tord Gustavsson som var en av de som samordnade evenemanget.

ANNONS
|

Hela vägen från Ica ner till bortom blomsteraffären på andra sidan Boråsvägen var det full fart när julmarknaden i Hindås enligt tradition ställdes i ordning första advent. Totalt var det hela 30-talet knallar som sålde alltifrån nysmidda vinöppnare till schweizermandlar.

Sara Kellgren och Sofia Cronelid säger att de sålt bra under marknaden.
Sara Kellgren och Sofia Cronelid säger att de sålt bra under marknaden. Bild: Sebastian Nilsson

Sofia Cronelid och Sara Kellgren som för första gången hade ett eget stånd under marknaden, och som stod intill blomsteraffären, erbjöd en mix av bland annat egenpysslade julväxter och pepparkaksdeg.

– Jag jobbar som trädgårdsmästare och Sara jobbar som bagare. Så då blev det en naturlig kombination med växter och deg, och lite marshmallows, säger Sofia Cronelid.

Har ni sålt bra?

ANNONS

– Ja, faktiskt. Det är bara det sista skrapet kvar nu, säger Saga Kellgren när det fortfarande är ett par timmar kvar innan det är dags att packa ihop.

På andra sidan vägen intill stationshuset sålde Maud Sundkvist Eriksson och dottern Frida Wennerberg tomtenissar av fårskinn och diverse juliga granprodukter i ett helt eget litet tält.

– Det är något helt otroligt vad det har gått åt. Jättekul, säger Maud Sundkvist Eriksson.

Irma Roos sålde egenstickat.
Irma Roos sålde egenstickat. Bild: Sebastian Nilsson

Lite trögare med försäljningen gick det för Irma Roos som hade sitt tillhåll under det stora tältet på stationens parkeringsplats. Hon sålde egenstickade sockar, vantar och armvärmare.

– De flesta tycker att det är fint och säger att de kommer tillbaka, men så kommer de inte tillbaka, säger hon, kanske lite lätt uppgivet.

Björn Klaver, ordförande i IFK Hindås, fick mycket rök i ögonen, men var glad för det.
Björn Klaver, ordförande i IFK Hindås, fick mycket rök i ögonen, men var glad för det. Bild: Sebastian Nilsson

Ett kort stenkast från henne står IFK Hindås ordförande Björn Klaver och säljer hamburgare, märkbart plågad av röken som går rätt in i ögonen.

– Vi har våra olika lag som ställer upp och gör lite olika saker här idag, förklarar han.

Hur mycket drar ni in till klubben?

– Det kan säkert vara en 70-80 000. Så det är en bra inkomstkälla. Vi hade kanske gjort det utan inkomsterna också. Vi vill ju vara synliga på orten och hjälpa till när vi har evenemang i Hindås. Sen att vi tjänar en slant på det också är ju utmärkt, säger han.

ANNONS
Hindås Julmarknad 2022 betraktar samordnare Tord Gustavsson som en succé.
Hindås Julmarknad 2022 betraktar samordnare Tord Gustavsson som en succé. Bild: Sebastian Nilsson

Tord Gustavsson som var en av samordnarna för julmarknaden ser belåten ut när han blickar in i folkhavet.

– Det har gått utmärkt bra. Och försäljarna är nöjda, säger han när Härryda-Posten knackar honom på axeln.

Hur många tror du hittat hit idag?

– Det är hopplöst att bedöma. Alla går tre varv runt stationen så man tycker att det är väldigt många. Men jag ska inte gissa på något, jag är så dålig på det.

Om man jämför med hur det brukar vara då?

– Det har nog kommit hit lite fler än det brukar göra. Det har tätnat till under längre tid nu mitt på dagen. Förra året regnade det ju så in i helsike, säger han.

LÄS MER:Knökfull loppis på Hindås Rotunda: ”Oja, jag har sålt massor”

LÄS MER:Hindås Night Trail arrangerades för tredje gången

LÄS MER:Helgtips i Härryda vecka 47: Skönsång och jul i kvadrat

LÄS OCKSÅ:

ANNONS