Allt fler avgångar från Landvetter till Bulgarien

Resebolaget TUI utökar sina resor från Landvetter till Bulgarien under den kommande sommaren. Detta efter att bolaget märkt en ökad efterfrågan på landet som sommardestination. – Vi dubblerar kapaciteten, säger TUI:s kommunikationsansvarige Dian Martinez Valencia.

ANNONS
|

Bolaget har analyserat bokningsmönstret och märkt en ökning av bokningar till just Bulgarien.

– Vi samlar data om hur reseläget sett ut de senaste veckorna, och följer upp det hela tiden. En av de mest populära destinationerna nu är just Bulgarien, säger TUI:s kommunikationsansvarige Dian Martinez Valencia.

Följaktligen introducerar bolaget nu en extra avgång från Landvetter till Bulgariens fjärde största stad, Burgas. Den extra insatta avgången trafikeras mellan juni och augusti. TUI kommer trafikera rutten två gånger i veckan under sommaren, med avgång på onsdagar och fredagar.

– Det är en dubblering av kapaciteten, säger Dian Martinez Valencia.

ANNONS

Resenärerna har möjlighet att välja mellan flera orter. Däribland den klassiska festdestinationen Sunny Beach, eller den lite mindre orten Sveti Vlas. Samtliga destinationer ligger längs med Svartahavskusten.

– Vi utvärderar resmönstren hela tiden och planerar inför varje säsong. Och denna sommaren har vi valt då att sätta in en extra avgång till Bulgarien, säger Dian Martinez Valencia.

Har du något generellt tips för att komma undan så billigt som möjligt när man reser?

– Det man generellt ska tänka på om man vill komma undan lite billigare är att resa när inte alla andra reser. Alltså inte under högsäsongen. Generellt är priserna lite billigare i exempelvis maj eller september. Det andra man ska titta på är att resa till resmål där levnadskostnaderna är billigare än i Sverige.

LÄS MER:Vickans restaurang och bar utsatt för inbrott – stal sprit och kassa

LÄS MER:Därför har ”Ryamattans Picasso” gett namn till Viola Gråstens plats

LÄS MER:Pixbo Gymnastikförening lockade fulla läktare till Mölnlycke idrottshall

ANNONS