Pixbos JAS–damer spänner musklerna för ny säsong

Pixbos damjuniorer blev förra säsongen näst bästa laget i Sverige i division två. Säsongen 23/24 inleder de starkt med två raka segrar och visar styrka i derbyt mot Partille/Floda, samtidigt som de är peppade även framöver.
– Vi har en god känsla i laget och är alltid taggade för tre poäng varje match, säger backen Alicia Svartling.

ANNONS
|

En ny innebandysäsong har börjat – och laget som inleder starkt är Pixbos damer i juniorallsvenskan. Med sex stadiga poäng efter bara två matcher leder de redan tabellen. Det kanske inte säger så mycket så här i oktober, men när Härryda–Posten träffar laget innan derbyt mot Partille/Floda i Qvist idrottshall i Partille är det ett samlat och taggat lag som uttalar sig.

– Det känns svinbra inför den här säsongen. Vi har en god känsla i laget och är alltid taggade för tre poäng varje match, säger backen Alicia Svartling.

Tillsammans med målvakt Izabelle Österman och lagkapten Freja Wikström diskuterar damjuniorerna om hur de tror den nya säsongen kommer att arta sig.

ANNONS

– Vi räknar med att vinna varje match. Det är alltid det vi satsar på, säger lagkapten Freja Wikström.

”Vi är en familj”

Att Pixbo producerar innebandyspelare för elitnivå har förmodligen inte undgått någon. Och vad hemligheten är kring de högpresterande spelarna har damjuniorerna en rätt övertygad syn om.

– Det handlar om en balans mellan att ha krav på oss själva och varandra – att alla alltid vill prestera sitt bästa och gör det. Sedan är vi i vårt lag extremt bra vänner, och det gäller även gentemot våra tränare. Vi är som en familj, säger Alicia Svartling.

Sammanhållning är viktigt i en så pass fysiskt krävande sport som innebandy, men det gäller också att ha konditionen för att kunna hålla det tempo som spelet kräver.

– Vi arbetar på flera olika plan med våra spelare. Det är inte bara träning med fokus på innebandy som gäller, utan fyspassen är minst lika viktiga. Då kan det handla om promenader, löprundor eller tid på gymmet, berättar tränare Johan Borgström.

– Vi vill alltid prestera bättre både individuellt och som lag. I och med att vi är så pass bra vänner kan vi sätta krav på varandra utan att det skär sig mellan oss. Det skapar en trygghet och vi vet att vi vill varandras bästa, säger Izabelle Österman.

ANNONS

Att leva upp till ett rykte

Pixbos JAS–damer känner väl till förväntningarna som kommer med att spela för rödrävarna, och de tar sitt uppdrag på största allvar.

– Vi har ryktet om att vara riktigt bra och då vill vi bevisa att vi är det. När man är en del i vår akademi och satsar på detta kommer man hit för att köra alla delar fullt ut, säger Freja Wikström, varpå Alicia Svartling tillägger:

– Vi har otroligt kul både på och utanför planen. Visst sätter vi en hel del krav på oss själva, men vill man inte pusha tills att det blir jobbigt kanske inte Pixbo är rätt klubb för en.

Hungriga på derby

I Pixbos damjuniorlag finns det spelare födda mellan 2005 och 2008. Och trots åldersskillnaderna är det ett samspelt lag som intar planen i Qvist idrottshall i Partille.

I sina unika rödvitrandiga tröjor tar de ett fast grepp om spelet mot Partille/Floda på den beryktade otursfredagen. Men någon otur verkar de inte ha. Redan efter 2.43 minuter har de tagit ledningen i matchen genom ett snärtigt dragskott från Molly Sjöberg. Och redan efter ytterligare några minuter ökar de på sin ledning till 2–0.

Kanske är det dags för damjuniorerna att öva på det som de anser vara sin svaghet efter kvällens match.

ANNONS

– Vi är jättedåliga på att fira. Vi ser alltid ett mål längre fram och glömmer av att fira delmålen. Det får vi bli bättre på, säger Izabelle Österman och skrattar med sina lagkamrater.

LÄS MER:Pixbo IBK redo för helgens SSL-premiär hemma mot Täby

LÄS MER:Mölnlycke IF får mest pengar – men räknar med minskat LOK-stöd

LÄS MER:Pixbo vann både herr och damfinalen i Prag

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS