Pixbo i Prag – ska försvara guldet

Idag drar en av världens största innebandyturneringar igång i Prag – Czech Open. Pixbos damlag ska nu försvara förra årets titelvinst. Även herrarna är på plats för revansch efter fjolårets finalförlust.

ANNONS
|

Att kalla dem storfavoriter är snarast en underdrift, Pixbos damer har de senaste åren fullkomligt dominerat i en av världens största innebandyturneringar – Czech Open. Totalt har de tagit hem åtta guld och förra året blev det femte titelvinsten i rad. När Härryda-Posten når Mikael Lindqvist, damlagets tränare har de precis checkat in på hotellet i Prag:

– Känslan är god, det är kul att det drar igång nu på allvar. Det är Champions cup om två veckor så nu är vi här för att visa framfötterna.

Hur är formen?

– Det ser bra ut, ingen skada, peppar, peppar så alla är med och är friska.

ANNONS

Vad tror du om era chanser?

– Jättesvårt att säga, vi har tränat på bra. Kondition och styrkemässigt tror jag vi ligger mycket bra till, men det ska funka med klubba och boll också och smarta beslut. Vi är väl förberedda i alla fall.

Ni vann förra året, passar det er att försvara titeln?

– Spelar ingen roll om vi är favoriter eller inte, vi ska göra jobbet oavsett. Men vi blir inte skraja om vi är favoriter, det är bara roligt, säger Mikael Lindqvist.

Herrarna sugna på revansch

I förra årets final föll Pixbos herrlag mot tjeckiska Tatran Stresovice. Patric Löfborg, en av tränarna siktar på revansch.

– Känslan i truppen är bra även om vi har någon halvskada. Det ska bli kul att se de två nyförvärven och även se några yngre förmågor som är med, så det är en bra start på säsongen.

Vad tror du om era chanser i turneringen?

– Det är tufft motstånd men vi ska väl ta oss till final som förra året.

Vad vet du om motståndet i premiärmatchen, tjeckiska SC Tempish Vítkovice?

– Vi har inte hundra koll, de har nya spelare, nya tränare och det är ganska osynat lag. Men generellt med de här klubbarna är att de har högt tempo och tufft närkampsspel, så det räknar vi med.

ANNONS

Pixbos herrar spelar mot SC Tempish Vítkovice torsdag 17:30 och Pixbos damer har premiärmatch mot Bulldogs Brno under förmiddagen. Vill man se Pixbos matcher kan man göra det här. Turneringen spelas 10-13 augusti.

LÄS MER:Brand i flera lägenheter i Mölnlycke

LÄS MER:Ovädret Hans dränkte familjens hela tomt: ”Blir förbannad”

LÄS MER:Skadegörelse på flera skolor i Härryda kommun

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS