Nästan-derby när Rävlanda AIS möter ett Bollebygd SK i motvind

Inför torsdagskvällens drabbning mot Bollebygd SK är Rävlanda AIS tränare Christian Skytting segerviss. För motståndarlagets tränare Martin Backlund är det årets match.
– Vi har en jävla förmåga att släppa in mål, säger han självkritiskt till Härryda-Posten.

ANNONS
|

Det är med en go känsla och ett stabilt lag som Rävlanda AIS gör sig redo inför torsdagens sammandrabbning mot Bollebygd SK, säger Rävlandatränaren Christian Skytting. Det är ju trots allt ett nästan-derby det handlar om, givet närheten mellan Härryda och Bollebygd.

– Det är en god känsla. Vi har kommit in bra den här säsongen. Vi har fem raka segrar och fått spelet att stämma. Vi har i och för sig en del gubbar borta, men vi har ett bra lag på pappret.

Rävlanda förlorade en 4-0 ledning som i andra halvlek slutade 4-3 när laget mötte Trollhättan Syrianska FK hemma på Bråtaredsvallen under den gångna helgen.

ANNONS

Hur har det sett ut på träningen nu i veckan?

– Vi hade en väldigt bra träning i måndags. Väldigt positivt! Och under onsdagen har vi kört lite lugnt i och med att vi spelar nu på torsdag. Nä, men det är en god stämning.

Och om vi ska tala klarspråk – hur slutar det?

– Vi vinner! säger Christian Skytting självsäkert.

Bollebygds tränare: ”En tabell ljuger aldrig”

På Björnskogsvallen i Bollebygd kommer Rävlanda att möta ett lag som just nu är på plats 11 av plats 12. Och lagets tränare Martin Backlund erkänner att laget har en uppförsbacke just nu. Förra matchen, tillika höstsäsongens start, mot Töllsjö IF slutade 2-1.

– Det är väl sådär, vi är inne i en tung period. Det har varit lite skador och avstängningar samt folk som har slutat. Vi har lite motigt, erkänner Backlund.

Hur laddar ni upp inför en match när man känner så?

– Det är ändå ett derby. Vi får nog inte några problem att tända till. Sen känner de flesta spelarna varandra, så det är den matchen man helst vill vinna i år. Vi har ju en rätt taskig formkurva och de har en bra formkurva. Så det gäller att kraftsamla så vi kan se till att störa dem. Det tror jag inte är några problem.

ANNONS

Hur har det sett ut på träningarna?

– Det har sett bra ut. Vi har varit 18-20 man, så det är inget jag oroar mig över. et har sett bra ut. Vi har engagerade spelare men det knyter sig lite på matcherna. Vi har en jävla förmåga att släppa in mål. Vi ger bort mål, om man klarar tränarspråk. Vi har bollen, vi vill spela fotboll. Jag vill spela bollen på marken genom våra lagdelar och det medför att allt får konsekvenser och konsekvenserna blir att vi tappar boll i vissa lägen som straffar oss, säger Martin Backlund och fortsätter:

– Kontentan av vårt spel vi är lite naiva.

Martin Backlund verkar dock inte särskilt uppgiven och citerar Ingemar Stenmark:

– Ju mer jag tränar, ju mer tur har jag. Det är bara att fortsätta och tro på det man gör, säger han och lägger till:

– Vi får inse att vi spelar i division 5 av en anledning. Sen är det en go´ grupp unga killar som kommer från juniorleden. De skolas in här nu och det är klart att det märks att man är ett ungt lag ibland. Vi tränar på på inslagen väg och viker inte av så mycket. Vi får fokusera på att försöka hänga kvar i serien, det är vår prio.

ANNONS

Att laget ligger på plats 11 av 12 i division 5 är inget som Backlund är nöjd med.

– Men samtidigt får man acceptera, en tabell ljuger aldrig. Det har varit i toppen två år i rad, sen nu i år så är det fruktansvärt mycket stolpe ut för oss. Det är inga problem att vara tränare när man vinner, det är svårare att hitta lösningar och energi när det går dåligt.

Avspark är 18:45 på Björnskogsvallen.

LÄS MER:Bra fotbollslördag för Mölnlycke IF, Landvetter IS och Rävlanda AIS

LÄS MER:Liverapportering Rävlanda AIS-Trollhättan Syrianska FK

LÄS MER:Rävlanda AIS är revanschlystna mot Trollhättan Syrianska FK: ”Tror helt klart vi vinner”

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS