Mölnlyckesonen Junior Musa åter i Härryda efter en avstickare i ÖIS

19-åriga Junior Musa, en starkt lysande stjärna på Härrydas fotbollshimmel, spelar i Landvetter IS A-lag.
– Om man vill bli proffs måste man bete sig som ett proffs, säger Musa till Härryda-Posten.

ANNONS

Junior Musa började som femåring spela fotboll i Mölnlycke IF, på Djupedal när det fortfarande var grusplan. Efter en tur till ÖIS-akademin på två år är han nu tillbaka hemma i Härryda igen, denna gång i Landvetter IS. Flytten till Landvetter har gått smärtfritt trots att Junior Musa i princip inte kände någon innan.

– Jag brukar lära känna folk ganska snabbt om jag behöver det.

Junior Musa går i tredje ring på Fridagymnasiet i Mölnlycke. Efter studenten i vår planerar han att fortsätta med fotbollen.

– Jag vill spela så högt som möjligt. Det får ta sin tid, jag vet att inget är omöjligt. Jag är i de större ligorna om några år men nu fokuserar jag på att utveckla mig på seniornivå, säger Junior Musa.

ANNONS

En av fördelarna för den lovande fotbollsspelaren är mångsidigheten. Under åren har Musa spelat nästan alla positioner förutom målvakt. Men det är som mittback han trivs bäst. Med en vinst i division två i bagaget 2022 med U19-laget är det en av anledningarna till att han nyligen gått från U19 till A-laget.

”Bete sig som ett proffs”

Det blir mycket träning för den lovande fotbollsspelaren – han uppger själv att han tränar ungefär tio till tolv gånger i veckan. Träningarna med seniorlaget hålls tre gånger i veckan och utöver det tränar Junior Mosa även med juniorerna samt går på gym och spelar match. Han har också varit med som ledare på fotbollsskola för pojkar födda 2016 i Landvetter, vilket gav honom mycket glädje.

– Glädjen måste alltid finnas, de går runt och skrattar. Man ska ta vara på det för sen när man är äldre är det inte så jättemycket skratt, det är seriöst, säger han.

För att vardagen ska flyta på så lätt som möjligt brukar Junior Musa schemalägga sina timmar och vad som måste prioriteras.

– Jag brukar tänka att om man vill bli proffs måste man bete sig som ett proffs, även om man inte är ett proffs. Det gäller att träna mycket, när man kommer upp på elitnivå har man ju nästan två träningar per dag, fem dagar i veckan. Då måste man förbereda sig för det så att det inte blir en chock, så att kroppen klarar av det, berättar Junior.

ANNONS

Gör du något speciellt för att förbereda dig inför en match?

– Speciellt och speciellt, det gäller bara att äta rätt, sova rätt. Att man ger sig själv de bästa förutsättningarna så att man inte har något att skylla på efter matchen. Om man torskar så torskar man och det gäller bara att skapa de bästa förutsättningarna för sig själv, säger Junior och tillägger:

– Och hoppas att alla andra i laget också gör det.

”Om man förlorar kommer det höras”

Spelmässigt finns det egentligen inget som a-lagspelaren inte strävar efter att bli bättre på. Däremot märker han av en viss skillnad gentemot de äldre spelarna.

– De ligger före i hjärnan skulle jag säga. Fysiskt är vi på samma nivå, säger Junior och förklarar att för de äldre spelarna går det allra mesta på rutin, en rutin som han själv arbetar för att få.

Landvetter IS spelar härnäst mot IK Tord idag lördag klockan 13 på Landvetter IP.

LÄS MER:Victor Sköld valde hobbykarriär i Landvetter IS: ”Var trött på det här ständiga jagandet”

LÄS MER:Mölnlycke IF:s tränare: ”Jag är stenhård med att vi ska föra spelet och ha bollinnehav”

LÄS MER:Planen klar för Mölnlycke IF – segertåget ska fortsätta

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS