Landvetter IF ligger sist – tar in mental hjälp utifrån

Landvetter IF ligger sist i serien och har inte vunnit en match i årets seriespel. Nu tar de hjälp av en mental coach.
– Det handlar om att bryta mönster och positivt tänkande, säger LIF:s tränare Kenny Sigeskog.

ANNONS

Motgångarna fortsätter för Landvetter IF:S damlag. Laget ligger på allra sista plats i tabellen i division 3 och har förlorat åtta av de tio inledande matcher. Och när de väl har legat i förarsätet under matcher, har de tappat ledningen.

– Det är något mentalt där. Så vi har tagit in hjälp utifrån med det mentala. Det handlar om att bryta mönster och positivt tänkande, säger tränaren Kenny Sigeskog.

Men någon direkt påverkan verkar det inte ha haft. Den senaste matchen slutade med storförlust. Visserligen mot topplaget Öckerö IF som placerar sig som tvåa i tabellen. Men slutresultatet som skrevs till 0–6 kan laget inte vara nöjda med.

ANNONS

– Det har varit ett par tuffa veckor nu, vi har haft många borta på studentfirande och även sjukdomar.

Kommer ni fortsätta med mental hjälp?

– Ja, vi har bara haft en genomgång men tanken är att fortsätta, säger Sigeskog.

Och de lär behöva ge effekt inom snar framtid. För även om lagen över dem inte har ett jättestort försprång rent poängmässigt har LIF redan spelat mot både IF Mölndal och Hovås Billdal IF, som är närmaste konkurrenter. Och i matchen mot Mölndal tappade Landvetter till och med en 3–1-ledning.

– Vi har haft svårt att stänga matcherna och det är definitivt något som är mentalt. Jag tycker vi har spelat bra i vissa matcher, säger Sigeskog.

LIF får använda sig av många spelare

Den mentala biten är ett av problemen som damlaget dras med. Men samtidigt har de haft fler utmaningar. Inte minst med förändringar inom laget, av olika anledningar.

– Vi har aldrig kunnat ställa upp med samma lag i två matcher. Det har varit skador och sjukdomar. Dessutom har vi den senaste veckan lidit mycket av studentfirande, säger Sigeskog.

Tränaren känner ändå en viss positivitet runt klubben. För till skillnad från tidigare år, så har de tagit in mer folk än vad de blivit av med. Och spelarna verkar trivas tillsammans.

ANNONS

– I år har vi en trupp på totalt 32 spelare och vi har faktiskt tagit in spelare under säsongen. Det brukar vi inte göra, det brukar komma en inför höstsäsongen eller så. Men i år har vi fått in sex nya tjejer under säsongen och några av dem är äldre och har lite rutin, det är roligt, säger Sigeskog.

För i övrigt är det är en ung trupp han leder. Den består till större delen av egenfostrade ungdomsspelare som har fått tagit klivet in i seniorfotbollen. I och med det finns det alltid ett orosmoln över vilka spelare som är kvar i höst.

– Man vet inte alltid vilka som är kvar. Vissa drar ut på äventyr efter studenten eller får jobb. Men jag hoppas vi kan vinna några matcher snart och att vi får behålla spelare, säger Sigeskog.

LÄS MER:Tuff start för Landvetter IF: ”Vi tror på vår spelidé”

LÄS MER:Fotbollsfest för Härrydalagen: ”Finns mycket kärlek mellan klubbarna”

LÄS MER:Stor utmaning väntar för Landvetter IF:s damer – möter Sävedalens IF

ANNONS